Лекар: Пийте това преди закуска за нормализиране на кръвното

1529
Лекар: Пийте това преди закуска за нормализиране на кръвното
Снимка: iStock

Сърдечният хирург Иля Йемец споделя как да нормализирате кръвното налягане с помощта на еликсир, който можете да приготвите сами от прости съставки. Специалистът припомня, че пациентите с хипертония не трябва да прибягват до самолечение, както и да спрат или редуцират приема на лекарства по собствена инициатива.

Лек за нормализиране на кръвното 

За приготвянето на този лек ще са ви необходими следните съставки:

  • 4 лимона с кората;
  • 4 глави чесън;
  • 2 супени лъжици настърган джинджифил;
  • 2 литра вода;

Този сок сваля кръвното и холестерола

Лимонът, чесънът и джинджифилът трябва да бъдат пасирани в блендер, след което да се залеят с водата. Оставете течността да заври, прецедете и охладете. Отварата се пие по една чаша два часа преди закуска в продължение на месец. Курсът на лечение може да се повтори след три седмици.

"Резултатът ще бъде отлично здраве, кръвното налягане ще се нормализира, а главоболието ще остане в миналото", казва д-р Йемец.

"Чесънът е добър разредител на кръвта. Съдържа алицин, който е естествен разредител на кръвта. И както знаете, гъстата кръв е опасна поради образуването на кръвни съсиреци и съответно повишаване на налягането, а след това и удари и инфаркти", казва руският лекар д-р Елена Соломатина.

Диетологът препоръчва на здравия човек да не яде повече от една скилидка чесън на ден. За тези, които имат проблеми със здравето на стомашно-чревния тракт (колит, гастрит, язва), експертът изобщо не съветва да го използват. Факт е, че чесънът съдържа органични масла, които могат да разядат лигавицата, обяснява д-р Соломатина.

Свойството на джинджифила да понижава кръвното налягане се използва в народната медицина от много години. Премахва спазмите на периферните съдове, разрежда кръвта, насища я с кислород и има затоплящ ефект, спомагайки за понижаване на кръвното налягане. Редовната консумация на този корен помага за пречистване на кръвоносните съдове от лошия холестерол, предотвратява образуването на кръвни съсиреци и подобрява работата на сърдечно-съдовата система.

Противовъзпалителните свойства на някои компоненти на джинджифила са известни отдавна. Те проявяват противовъзпалителни ефекти чрез различни механизми. Консумацията на джинджифил показва обещаващи резултати за намаляване на болката, свързана с артрит, във връзка с мускулната болка и първичната дисменорея. Установен е и положителният ефект на джинджифила върху херпесния вирус, респираторния синцитиален вирус и по-специално върху грипния вирус.

Сваляне на високо кръвно - 5 храни, които могат да помогнат

Важно: Материалът е само за информативни цели и не може да се използва за самолечение или като заместител на вече назначеното лечение - необходима е консултация с лекар. Статията не замества балансираното хранене и консултацията със специалист!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

5 храни, които трябва да ядете след 50 години

Този летен зеленчук е най-добър за кожата и червата

Как пъпешът влияе на холестерола?

Най-добрият зеленчук за дълголетие - яжте го 3 пъти седмично

Кайсии - за какво са полезни

Победи кръвното ОТ РАЗ и му кажи довиждане - полезни ТРИКОВЕ без никакви хапчета

Спаси се сам: Как магнитните бури могат да бъдат най-лесното сражение

Примерен хранителен режим при камъни в бъбреците: какво можете и какво не можете да ядете

Лек или дълбок сън: Колко сън от всеки вид ни е необходим, за да сме здрави?

9 огромни ползи за здравето от консумацията на овесени ядки

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

5 храни, които трябва да ядете след 50 години
5 храни, които трябва да ядете след 50 години

След навършването на 50 години е важно да включите определени храни в диетата си. Те са от полза за всички: деца, младежи и зрели хора. Но след като...