Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Лекар: Откажете се от тези плодове и ще отслабнете по-бързо

03 юли 2023, 14:27 часа

Консумацията на плодове е част от здравословната и балансирана диета. Те са неизменна част и от режимите за отслабване. Но определени плодове могат да забавят загубата на тегло.

Плодовете, които забавят отслабването

Повечето диетолозите препоръчват да се ядат плодове като лека закуска. Но според диетолога Василиса Пономарева има някои плодове, които не са подходящи за консумация по време на режим за отслабване.

"Ако сте на строга диета, забравете за банан, манго и пъпеш. Макар че са вкусни и полезни, тези сладки плодове трябва да бъдат ограничени. Вместо това хората, които искат да отслабнат, трябва да включат в диетата си горски плодове, ябълки и круши", казва диетологът Василиса Пономарева.

Лекар: Спрете да ядете тази храна на вечеря и след 1 месец ще отслабнете с 5 кг

Тези плодове съдържат по-малко захар, а захарта е нещо, което отслабващите трябва да ограничат в диетата си. Друг аспект от директното намаляване на захарта е ограничаването на сладките напитки, десертите, лакомствата и самата захар.

Диетологът не препоръчва напълно да се откажете от сладкото, но блокче тъмен шоколад или горски плодове са чудесни за лека закуска между храненията.

Д-р Пономарева също така съветва да избягват храни с ниско съдържание на мазнини. Тя пояснява, че храните с високо съдържание на мазнини ще ви заситят по-дълго.

Бързо отслабване със сода - лекар разкри как се прави

"Започнете закуската си с яйца. Здравословните мазнини са важни, така че тези, които отслабват, трябва да увеличат приема на зехтин, мазна риба и авокадо. Подходящо е и пълномасленото кисело мляко", казва експертът.

Важно: Статията не замества балансираното хранене и консултацията със специалист!

Таня Станоева
Таня Станоева Отговорен редактор
Новините днес