Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Комбинацията от този сушен плод и мляко е златна за храносмилателната система

24 септември 2024, 13:13 часа

Едно старо природно средство, използвано от векове, е това със сушени смокини и мляко. Това лечение е ценно за здравето на целия организъм, като същевременно гарантира добро храносмилане.

Още: Без лекарства: Най-добрите храни и напитки при запек

Храносмилателните проблеми причиняват много проблеми в тялото, засягащи здравето на други органи. Този лек, е богат на големи количества фибри и хранителни вещества, които подпомагат храносмилането. Затова се препоръчва най-вече за хора, които имат проблеми с храносмилането.

Приготвяне и използване

За този лек са достатъчни 2-3 сухи смокини, нарежете ги и ги сложете в чаша мляко. Оставете ги да поврят 5-6 минути. След това го отстранете от котлона и го консумирайте топло, като същевременно консумирате и парчетата сухи смокини. Препоръчително е да се приема един час преди лягане.

Здравословни стойности на сушените смокини

Смокините, сухи и пресни, имат слабително действие върху организма, тъй като са много богати на диетични фибри. Тези плодове са много ефективни за отслабване. Смокините също така са отлична алтернатива за терапевтично лечение на хора, които са алергични към млечни продукти.

Тези плодове са един от най-богатите растителни източници на калций и антиоксиданти. Последните проучвания потвърждават, че консумацията на само 2 сушени смокини на ден осигурява значително подобряване на количеството антиоксиданти в организма.

Смокините също съдържат големи количества калий. Този минерал е полезен за регулиране на кръвното налягане и други функции на организма.

Наличието на омега-3 и омега-6 мастни киселини помага за предотвратяване на сърдечни удари и поддържа кръвното налягане. Наличието на витамин С в смокините избелва кожата на лицето и й придава блясък и здраве.

Смокините се препоръчват и при проблеми със съня, защото съдържат триптофан. Освен това витамин B6 в смокините е полезен, ако страдате от сутрешно гадене.

Статията има информативен характер, ако имате въпроси по темата се консултирайте със специалист.

Цвета Господинова
Цвета Господинова Отговорен редактор
Новините днес