Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Как се приготвя алкална вода и защо трябва да се пие всяка сутрин

28 март 2023, 13:05 часа

Известно е, че алкалната вода изхвърля токсините, забавя процеса на стареене, регулира нивата на pH и е отлично средство при хронични заболявания.

Нивата на pH могат да бъдат киселинни или алкални по скала от 0-14. Например pH 2 е киселинно, а pH 10 - алкално. Нормалната питейна вода обикновено е неутрална с pH 7. Нивата на алкалната вода са с pH 8 или 9.

Ползи от пиенето на алкална вода

Но консумацията на една чаша алкална вода всеки ден е много важна за човешкото здраве. Съвременните диети създават киселинна среда в тялото ни. Алкохол, рафинирана захар, сол, кофеин, преработени храни - всичко това убива тялото бавно.

Кога е най-добре да се пие вода според кардиолозите

Има няколко симптома, които ни показват, че тялото ни е прекалено киселинно – това са главоболие, стомашни болки, слаб имунитет и постоянна умора.

Алкалната вода хидратира нашите клетки и подобрява цялостното ни здраве. Известно е, че раковите клетки не могат да живеят в алкалната среда, пише руското издание Лента. Твърде алкалната среда също не е много полезна за нашето здраве. Тя може да унищожи здравите клетки и да увреди органите.

Рецепта за алкална вода

Имате нужда само от 3 съставки:

  • 1 лимон
  • 1 чаена лъжичка хималайска сол
  • 2 литра пречистена вода

Напълнете голям буркан с филтрирана вода. След това добавете резени лимон и хималайска сол. Разбъркайте добре. Оставете напитката да престои през нощта.

Какво ще се случи с тялото ви, ако всяка сутрин пиете вода с мед на гладно

На следващата сутрин преди закуска се препоръчва да изпиете 2 чаши от тази алкална вода. Правете това всяка сутрин и след няколко дни ще усетите разликата.

Важно: Статията не замества балансираното хранене и консултацията със специалист!

Таня Станоева
Таня Станоева Отговорен редактор
Новините днес