Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Храни-щит срещу магнитните бури - ползвайте ги. Препоръчват ги медици

05 август 2023, 06:21 часа

Магнитните бури са енергийни явления, които възникват в резултат на силни слънчеви изригвания. Тези явления могат да предизвикат промени в магнитното поле на Земята и да доведат до различни технологични смущения, като например проблеми със сателитните комуникации или електрическата мрежа. В такива моменти е важно да сме подготвени и да внимаваме какво ядем, тъй като определени храни могат да бъдат от полза при подобни ситуации. Ето някои от тези храни: 

Лешници: Лешниците са богати на витамин Е и магнезий, които са полезни за здравето на сърцето и нервната система. Пониженото съдържание на магнезий в организма може да увеличи риска от нервни смущения при магнитни бури. Консумацията на лешници може да помогне за поддържането на стабилността на нервите и редуциране на евентуални симптоми. 

Авокадо: Авокадото съдържа богато количество мононенаситени мазнини, които могат да помогнат за поддържането на здравето на сърцето и циркулацията при евентуални проблеми, свързани с магнитни бури. Освен това, авокадото е богато на калий, който е важен за балансирането на електролитите в организма и може да помогне при нервни нарушения. 

Още: Лекар разкри защо НЕ трябва да се пие кафе при магнитни бури

Овесени ядки: Овесените ядки са източник на комплексни въглехидрати, които осигуряват стабилно енергийно ниво и подпомагат нервната система. Консумацията на овесени ядки може да помогне за поддържане на кръвната захар в нормални граници при магнитни бури и да предотврати нагло повишаване или понижение на нивата й. 

Броколи: Броколите са източник на антиоксиданти и витамин С, които помагат да се намали оксидативния стрес и да се заздрави имунната система. Възможни здравословни проблеми при магнитни бури включват увреждане на клетките и ослабване на имунитета. Консумацията на броколи може да помогне за справяне с тези проблеми.

Важно е да се има предвид, че храните могат да подпомогнат здравето ни при магнитни бури, но те не могат да предотвратят напълно въздействието на тези природни явления върху Земята. При магнитни бури се препоръчва да се избягват излишни стресове и натоварвания, да се поддържа хидратацията и да се следят инструкциите на компетентни организации за справяне с подобни ситуации.

Магнитни бури - как ни влияят?

Георги Петров
Георги Петров Отговорен редактор
Новините днес