Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Диета за отслабване: Шоколад, сериали и вино

23 март 2012, 16:52 часа

Експертите решиха да съставят списък с нещата, които действително помагат да отслабнете, предаде БГНЕС.

Списанията и уебсайтовете постоянно затрупват жените с информация как да се отърват от наднорменото тегло. В повечето случаи драстичните диети, на които жените се подлагат, крият по-скоро заплаха за здравето на организма.

Ето защо експертите решиха да съставят списък с нещата, които действително помагат да отслабнете. Съветите включват ядене на повече шоколад, гледане на сапунени сериали и редовно пиене на червено вино. Също така е добре да се консумират ядки, авокадо и продукти, богати на растителни масла. Мастните киселини подобряват метаболизма, което спомага за горенето на калории. Допълнителното предимство на тези храни е, че засищат бързо, за разлика от други продукти.

Тъмният шоколад е препоръчително да се яде на закуска – това е най-ефективният начин да се справите с излишното телесно тегло. В какаото се съдържат антиоксиданти, които помагат за изгарянето на мазнините.

Червеното вино е добре да присъства във всяка диета, тъй като в умерени количества забързват топенето на калории. Важен е още правилният сън, около осем часа. Доказано е, че жените, които имат качествен и достатъчно дълъг сън, губят с 50% повече тегло от недоспалите.

Десислава Любомирова
Десислава Любомирова Отговорен редактор
Новините днес