Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

4 необичайни симптома, които предупреждават за кръвни съсиреци

20 април 2023, 14:14 часа

Кръвните съсиреци пречат на свободната циркулация на кръвта в тялото. Те могат да бъдат много опасни, защото провокират инфаркт и инсулт.

4 необичайни симптома, които издават кръвни съсиреци

Асиметричен оток - ако постоянно имате подуване на единия крак или ръка, а другият е здрав, по-добре е да потърсите медицинска помощ. Често (макар и невинаги) това се дължи на дълбока венозна тромбоза, когато съсирек блокира притока на кръв и кислород към крайника.

В този случай трябва незабавно да се свържете със специалист, тъй като този кръвен съсирек може да блокира съдовете на важни органи.

Кардиолог: Това са най-добрите масла при атеросклероза, те пречистват артериите перфектно

Червени ивици по кожата - те обикновено са успоредни на вените и се усещат топли при допир. Кожата в засегнатата област може да стане червеникава или синкава. В някои случаи цветът на кожата става много блед.

Учестено дишане и световъртеж - ако дишате учестено и се чувствате замаяни след тренировка или бягане, това може да издава наличието на кръвни съсиреци.

Въпреки това, ако тези симптоми се появят заедно внезапно, без видима причина, вероятността от кръвен съсирек в тялото е висока и има причина да посетите лекар.

Лекар: Всяка сутрин яжте кисело мляко с това и вижте какво ще се случи с холестерола ви

Нетипична болка в краката - честите крампи или дискомфорт в краката също могат да бъдат признак на кръвни съсиреци. Понякога болката може да се почувства като изтръпване, пише изданието Healthline.

Важно: Статията е единствено с информативна цел и не замества консултацията с лекар!

Таня Станоева
Таня Станоева Отговорен редактор
Новините днес