Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

3 навика, за които дори не предполагате, че съсипват сърцето ви

18 ноември 2022, 10:06 часа

Кардиологът д-р Олга Савонина разкри три навика, за които дори не подозирате, че влияят негативно на здравето на сърцето.

Навиците, които съсипват сърцето

Първият е свързан с миенето на зъбите. Хората, които не се грижат правилно за зъбите си, могат да развият кариес.

Когато защитата на зъбите е нарушена, патогенните бактерии навлизат в кръвообращението и могат да причинят инфекциозен ендокардит, отбеляза специалистът.

Олиото, което е в пъти по-полезно за сърцето от зехтина

Според д-р Савонина зъбите трябва да се почистват отдолу нагоре с въртеливи движения, а за междузъбните пространства е необходимо да се използва конец за зъби. Също така не забравяйте за почистването на езика.

Друг вреден навик е потискането на емоциите. В този случай съдовете се стесняват, сърдечната честота се увеличава, което в крайна сметка води до развитие на хипертония. Специалистът споделя, че не напразно я наричат ​​болестта на неотреагираните емоции.

Също така е изключително вредно пренебрегването на лечението и предписанието за почивка при настинка.

3 симптома с гърлото, които издават проблеми със сърцето

Ако човек, вместо да се лекува, отиде на работа, имунната система може да не издържи натоварването. В резултат на това вирусите навлизат в кръвния поток, започват да се размножават активно. В резултат на това може да се развие вирусен миокардит, предупреждава кардиологът.

Важно: Статията не замества консултацията с лекар!

Таня Станоева
Таня Станоева Отговорен редактор
Новините днес