Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Защитете двора си от къртици: Ето как

04 септември 2023, 16:11 часа

Къртиците колкото и да са малки могат бързо да причинят доста щети в домашната градина, тъй като могат да съсипят всички растения по пътя си. Докато копаят земята, те унищожават корените на растенията. Ползите от тях могат да бъдат аерирането на почвата и изяждането на разрушителните насекоми, докато го правят. Продължете да четете, за да научите как да се отървете от къртиците в двора си, преди да са причинили големи щети по вашите растения, за които се грижите.

5 ефективни начина да се отървете от къртиците в двора

Методи срещу къртиците

Репелентите, отровите и фумигантите са опции за премахване на къртиците, но трябва да се избягват, ако имате домашни любимци или деца. Има и други домашните средства, които може да опитате и да бъдат все така ефективни.

Единственият сигурен начин да премахнете къртица е да използвате капан, специфичен за къртица. Може да ги поставите под и над земята. Следвайте указанията на опаковката.

Пролетта и есента, когато земята не е замръзнала, са най-доброто време от годината за премахване на къртиците, защото тогава те са най-активни. Тези животни не живеят на групи, така че дори и да хванете една или две – проблемът ви може да е решен.

Сложете това в градината и забравете за КЪРТИЦИТЕ

Как да предпазите градината от къртици?

Някои места са по-склонни да бъдат посещавани от къртици, обикновено селски или крайградски дворове с големи открити площи. Ако често имате къртици в градината – опитайте да създадете бариера. Изкопайте тунели около имота си. Можете да създадете подземна ограда поне 30 см под повърхността.

Тъй като къртиците предпочитат да живеят в райони, където почвата остава влажна, можете да опитате да подобрите дренажа на вашата градина.

Къртиците ще напуснат градината, когато източникът им на храна свърши. В противен случай те вероятно ще останат.

 

Сашка Христова
Сашка Христова Отговорен редактор
Новините днес