Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Растенията, които отблъскват КЪРТИЦИТЕ

13 август 2023, 16:00 часа

Къртиците могат да предизвикат сериозни щети във вашата градина. Въпреки че са полезни в няколко аспекта, понеже се хранят с насекоми, техните изкопи могат да доведат до разрушаване на кореновата система на растенията и да накърнят естетиката на градината ви.

За щастие, съществува хуманен начин да отблъскнете тези вредители от градината си - чрез засаждане на определени видове растения, които те не понасят. Този метод не само ще ви предпази от употребата на химикали, но и ще допринесе за здравето и баланса на вашата градинска среда.

Как да прогоните къртиците в градината си по хуманен и безопасен начин?

Растения, които отблъскват къртиците

Нарциси: Корените на нарцисите са токсични и отделят вещества, които не са по вкус на къртиците. Този красив цвят не само ще добави ярки цветове в градината ви, но и ще служи като естествен отблъсквач за тези вредители.

Невен: Невенът е известен със своите инсектицидни свойства, които се изпаряват в почвата. Това отблъсква къртиците, като ги лишава от източник на храна. Засаждайки невен в градината си, ще създадете не само красиво място, но и ще помогнете за контролиране на вредителите.

Каква е разликата между сляпо куче и къртица?

Императорска ведрица: Ароматът на императорската ведрица е толкова силен, че отблъсква къртиците. Това растение не само е атрактивно за окото, но и се грижи за уеднаквяване на растителната ви среда, като допринася за по-малко нарушения.

Открийте ефективния начин да се предпазите от нежеланите гости във вашата градина - къртиците. Засаждането на специфични отблъскващи растения ще ви помогне да създадете балансирана и здравословна градинска среда, като същевременно украсявате пространството с ярки цветове и аромати.

Как да изгоним къртица от градината

Съвет: Комбинирайте различни отблъскващи растения във вашата градина, за да постигнете най-добрите резултати в контрола срещу къртиците и поддържането на здрава и плодородна почва.

Сега, с новите знания за отблъскващите растения, можете да създадете градина, която не само привлича окото, но и е отблъскваща за къртиците. Отделете време за засаждането на тези растения и се наслаждавайте на уютна градина без вредители.

Денис Витанов
Денис Витанов Отговорен редактор
Новините днес