Мечтаете за цветна градина: Можете да я имате още сега с тези прекрасни цветя

6333
Мечтаете за цветна градина: Можете да я имате още сега с тези прекрасни цветя
Снимка: iStock

Ярките, цветни растения са едно от най-хубавите неща, които предлага лятото. Затова, ако нямате засадени цветя в градината или двора си, може да ви се струва, че пропускате малко от тези характерни за сезона удоволствия.

Но не се притеснявайте, не е твърде късно да засадите летни цветя и все още да ги наблюдавате как цъфтят преди смяната на сезоните. По-долу сме подбрали бързорастящи цветя, които все още можете да засадите и да им се наслаждавате през летните месеци.

Още: Без използване на химикали: 8 прости стъпки за унищожаване на вредителите в зеленчуковата градина

Циния

Цинниите растат бързо в летните горещини, като понякога от семето до цъфтежа минават по-малко от два месеца. Освен това цъфтежът им е дълъг - от два до пет месеца, така че можете да се наслаждавате на тези пъстри цветя от края на лятото до началото на есента.

Хибискус с висока устойчивост

Както подсказва името, издръжливите хибискуси могат да понасят различни условия, като същевременно осигуряват големи, тропически цветове. Обикновено обаче се препоръчва семената на хибискуса да се започнат на закрито няколко седмици предварително, така че може би е най-добре да вземете растение хибискус от местния градински център, ако търсите по-бързи резултати. Растенията обикновено цъфтят в продължение на два до три месеца, приблизително от август до октомври.

Невен

Невенът носи ярки оранжеви и жълти цветове на фона на тъмнозелените си, подобни на папрат листа, така че е забележително допълнение към всяка градина. Растежът на тези цветя отнема около два месеца, така че можете да ги засадите сега и да се наслаждавате на цъфтежа им от август.

Мандевила

Мандевилата е тропическа лиана с лъскави зелени листа и големи, ефектни цветове. Това растение, което не изисква поддръжка, има дълъг период на цъфтеж, който започва още в края на пролетта и продължава до първата слана. Мандевилата е популярен избор за отглеждане в саксии и е чудесно допълнение към тераси, навеси и предни веранди.

Самогризка

Scabiosa получава името си от многобройните тичинки, които изглеждат като иглички, стърчащи от главичката на цветето. Цъфтежът продължава от лятото до есента, но е препоръчително семената да се започнат на закрито няколко седмици предварително, така че може да искате да започнете с вкоренено растение вместо това. Това растение се развива най-добре при умерен климат или на частична сянка при по-топъл климат, така че се уверете, че разполагате с подходящите условия, преди да се ангажирате.

Кълбовиден магарешки бодил

Не е традиционно цвете, но кълбовидният магарешки бодил произвежда сферични цветни глави, образувани от гъсто разположени тръбести цветове. Тези подобни на д-р Сюс цветя могат да бъдат засадени още сега за цъфтеж, който ще продължи от средата на лятото до есента.

Още: 8 насекоми, които ядат цветя: Ето как да се отървете от тях

Трилистник

Трилистникът е популярно многогодишно диво цвете с вид на маргаритка. Най-разпространеният начин за отглеждане на иглика е да се купят растенията от разсадник и да се засадят в земята, когато са малки и са на път да цъфнат. След това можете да се наслаждавате на лилавите цветове през цялото лято - и отново през следващата година, когато те ще се завърнат.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ГРАДИНАРСТВО:

Хоста - на слънце или на сянка е най-добре да я засадите

Топ 4 на най-добрите бабини торове за богата реколта от краставици

Поливайте доматите 2 пъти в месеца с това и ще ги берете в кофи

Трябват ви 200 гр от това за богата реколта от краставици

Най-добрият тор за доматите през юли е този

Лунен календар за юли 2024 - ето какво трябва да направи всеки градинар

Защо доматите ТРЯБВА да се торят с борна киселина?

Билките, които ще прогонят всички вредители от градината ви

Поливане на черешите през лятото - ето как е правилно да се прави

Защо листата на хортензията пожълтяват? Действайте бързо или ще спрат да цъфтят

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com