Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Идеалният тор за тиквичките през юли е този

07 юли 2024, 09:51 часа

Реколтата на тиквичките ще бъде изобилна и вкусна благодарение на прилагането на идеалния тор за тях през юли. Много градинари имат много доказани лайфхакове за отглеждане на зеленчуци в леглата. След засаждането растенията трябва да се торят, за да растат добре. Въвеждането на органични и минерални торове е много важно. В края на юни и началото на юли е необходимо да се подхранват тиквичките. Колко плодове може да даде този храст ще зависи от това колко голям ще расте храстът. Пилешкият тор се счита за най-добрият тор за тиквички, осигуряващ свежа зелена маса и обилно плододаване. 

Идеалният тор за тиквичките през юли

Пилешкият тор се счита за най-добрият тор. Този органичен тор е отличен за увеличаване на зелената маса - от периода на растеж на растението до неговото плододаване.

НЕ засаждайте тези зеленчуци до тиквичките

За да приготвите този тор, разредете 0,5 л птичи тор в 10 литра вода. За да го приготвите, трябва да вземете термично обработен пилешки тор и да го разредите в съотношение 1:1. Този концентрат трябва да престои 3 дни и след това да се разреди с вода.

Пилешкият тор може да бъде заменен с всеки друг тор, който съдържа по-висок процент азотен компонент. Това може да бъде амониев нитрат.

Торът играе важна роля в растежа на тиквичките, като осигурява на растението необходимите хранителни вещества за здравословно развитие, така че опитайте се да не пропускате подхранването с него точно през месец юли.

За да се осигури оптимален растеж на тиквичките, е важно да се поддържа баланс на хранителните вещества. Твърде много или твърде малко от някой от основните елементи може да повлияе отрицателно на здравето на растенията и добива. Затова спазвайте стриктно рецептата, за да не навредите на зеленчуците.

Най-важните правила за поливане

За да ви зарадват тиквичките във вашата градина с богата реколта, трябва не само да изберете висококачествени семена, но и да поливате растението правилно. Неправилното поливане може да причини развитието на много заболявания и също така да доведе до ниско ниво на плододаване. За да избегнете грешки, трябва да следвате следните правила:

  • Тиквичките са топлолюбиви, затова е строго забранено да се поливат със студена вода;
  • Не трябва да сравнявате методите за поливане на тиквички и краставици, въпреки че тези култури имат много общи неща;
  • Не се препоръчва поливане през деня, тъй като това е вредно за листата.

Честотата на поливане също е важна. На първо място, поливането на тиквички трябва да се извършва периодично, което зависи от периода на развитие на култивираното растение. Особено внимание трябва да се обърне на разсада, за който внезапната промяна на влажността на почвата е пагубна. За да избегнете прекомерно изсушаване на почвата около входовете, трябва да поливате поне два пъти седмично.

Полейте тиквичките с това през юни и реколтата им ще е по-богата от всякога

 

Таня Станоева
Таня Станоева Отговорен редактор
Новините днес