Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Саутгейт отговаря на определението за "луд човек"! Край на експериментите - време за промени в Англия

21 юни 2024, 15:07 часа
Реклама

Ужасното равенство на Англия с Дания изправя мениджъра Гарет Саутгейт пред тежки въпроси относно експеримента с Трент Александър-Арнолд в средата на терена и отсъствието на Коул Палмър. "Трите лъва" извадиха късмет да си тръгнат от Франкфурт с точка, след като бяха превъзхождани от датчаните. След само два мача на Евро 2024 смятаната за фаворит №1 Англия изглежда така, сякаш е имала късмет, че изобщо се е класирала. Отборът на Саутгейт си проправи път към равенство 1:1 с Дания, като показа игра, която беше толкова неблагоприятна за гледане, колкото и теренът във Франкфурт, който се разпадаше под краката им.

Луд човек ли е Гарет Саутгейт?!

Ако определението за лудост е да правиш едно и също нещо и да очакваш различен резултат, то Гарет Саутгейт има за какво да отговаря, след като пусна идентична стартова единайсеторка с тази на отбора, който спечели с 1:0 срещу Сърбия по много неубедителен начин. Поне в този мач англичаните разчитаха на брилянтното представяне на Джуд Белингам. Вчера маестрото на Реал Мадрид не изглеждаше на това ниво, докато съотборниците му Деклан Райс и Хари Кейн изглеждаха още по-ниско.

ОЩЕ: С „гол от Халите“: Дания открадна точка от Англия и мечтае за 1/8-финалите на Евро 2024 (ВИДЕО)

Англия Джуд Белингам

Изкупителните жертви

Медиите на Острова обичат изкупителните жертви, но във Франкфурт имаше твърде много, от които да избират, и всички те бяха играчи, които обикновено получават тяхното обожание. Кейн беше голямо разочарование, въпреки че отбеляза гол. Освен удара си отблизо, той не създаде почти никакви опасни положения, а голът беше единственият случай, в който докосна топката в наказателното поле през първото полувреме. Белингам имаше пръст в създаването на гола на Англия и в някои от по-добрите движения през второто полувреме, но той беше сянка на играча, който доминираше срещу Сърбия. Райс игра още по-зле, като изглеждаше лишен от увереност и точност на пасовете си.

Кога ще приключи експериментът с Александър-Арнолд?

Очакваше се Трент Александър-Арнолд да изгуби мястото си в отбора за сметка на Конър Галахър след неубедителното представяне срещу Сърбия, в което играта му бе подложена на остра критика. Но за голяма изненада Саутгейт отново го избра в средата на терена. И той се представи още по-зле, демонстрирайки защо бившият му наставник в Ливърпул Юрген Клоп толкова не искаше да го премести за постоянно от десния бек в средата на терена.

Палмър и Гордън чакат своя шанс на Евро 2024

А докато Англия изглеждаше все по-отчаяна и Саутгейт използва четирима от своите резерви, без да постигне желания ефект, Антъни Гордън и Коул Палмър сигурно се чудеха какво трябва да направят, за да се появят на терена. Двамата бяха най-резултатните английски играчи във Висшата лига след Фил Фодън през изминалия сезон, като допринесоха за общо 33 гола и 21 асистенции съответно за Нюкасъл и Челси. Но никой от тях все още не е видял терена на Евро 2024.

Коул Палмър

Гордън демонстрира бързина и хитрост в приятелския мач с Исландия, докато Палмър също показа добри изяви в този мач и срещу Босна и Херцеговина. Всеки от тях предложи нещо повече от това, което колегите им в атака показаха в Германия, и двамата заслужават да бъдат включени, най-малкото от пейката, срещу Словения на 25 юни.

Единственото, с което "трите лъва" могат да се задоволят е, че спечелената срещу Дания точка означава, че Англия има много добри шансове да се класира за елиминациите. Лошата новина е, че те ще трябва да спечелят третия си мач от Група С срещу Словения, за да си осигурят първото място и да избегнат срещата с Германия в първия кръг на елиминациите, защото този отбор в сегашната си форма не изглежда способен да победи когото и да било.

ОЩЕ:  На Англия трябва да ѝ леят куршум – няма толкова уплашен отбор на Европейското! (ВИДЕО)

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес