Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Реал - Байерн и Атлетико - Челси на полуфиналите в Шампионската лига

11 април 2014, 13:49 часа • 14519 прочитания

Финал преди финала в Шампионската лига. Фаворитите в турнира Реал (Мадрид) и Байерн (Мюнхен) ще мерят сили в епичен полуфинален сблъсък. Хосеп Гуардиола срещу най-големия си съперник - Реал. Това отреди жребият, изтеглен в Нион преди минути. Испанците са домакини в първия двубой след две седмици. Със сигурност тимът, продължил от тази двойка, ще е фаворит във финала на "Луш" на 24 май. Реал мечтае за десетата си титла в надпреварата, а Байерн се надява да стане първият отбор, спечелил Шампионската лига в два поредни сезона.

Другата двойка противопоставя Атлетико (Мадрид) и Челси. Отново испанците са домакини в първия мач. Двата тима се срещнаха за последно в мач за Суперкупата на Европа през 2012 г., когато Атлетико спечели с категоричното 4:1. През 2009/10 г. обаче Челси разгроми "дюшекчиите" с 4:0 у дома и завърши наравно 2:2 на "Висенте Калдерон". Тук също ще има много интересен сблъсък на резервните скамейки - Диего Симеоне срещу Жозе Моуриньо.

Любопитен казус се очертава с вратаря на Атлетико Тибо Куртоа, който е собственост на Челси. Според някои информации, испанците няма да могат да използват железния страж в мачовете срещу лондончани заради клауза в договора.

Полуфинали в Шампионската лига:

Реал (Мадрид) - Байерн
Атлетико (Мадрид) - Челси

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес