Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Магуайър застава зад Тен Хаг: Ние, играчите, сме виновни за лошите резултати

06 октомври 2024, 13:11 часа • 337 прочитания

С поредица от четири мача без победа във всички турнири зад гърба си, Манчестър Юнайтед гостува на "Вила парк", където може да се окаже последната спирка на Ерик тен Хаг. Нидерландският специалист загуби подкрепата на всички - от ръководството, до футболистите и феновете, та дори и на сър Алекс Фъргюсън. Но все пак се намери един, който да защити Тен Хаг - друг трън в очите на феновете - бившият капитан Хари Магуайър.

"Не може да стане по-зле в Манчестър Юнайтед"

Но последната седмица Магуайър бе героят за Юнайтед. Той вкара изравнителния гол срещу Порто в Лига Европа, спасявайки "червените дяволи" от поредната издънка. Играчът, който беше толкова критикуван и подиграван, сега се оказва в роля, в която внася стабилност в защитата и помага да се успокои нервната ситуация. С други думи, Магуайър изпълни задачата на един добър капитан - длъжност, която му бе отнета именно от Тен Хаг.

Хари Магуайър защити Тен Хаг

Освен лидерски умения на терена, Магуайър показа и характер след мача срещу Порто. Той за пореден път се опита да намали напрежението върху мениджъра Ерик тен Хаг, който поема най-сериозните критики за текущите резултати на отбора: "От гледна точка на играча е лесно да се обърне и да обвини някой друг за проблема, независимо дали е съотборник или мениджър. Трябва да се погледнем в огледалото, ние сме тези, които играем на терена. Ние сме тези, които трябва да се защитаваме от атаките на врага, ние трябва да поемем отговорност за ситуацията."

Хари Магуайър и Ерик тен Хаг

Евентуална загуба от Астън Вила вероятно ще означава край на ерата на Тен Хаг в Манчестър Юнайтед, тъй като клубът вече не може да си позволи да продължава по този начин. Задачата пред "червените дяволи" със сигурност е много трудна, след като съперникът е в много по-добра форма, в момента заеа 5-та позиция в класирането и само преди дни победи Байерн в Шампионска лига.

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес