Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Юнайтед с нова издънка във Висшата лига, Челси не успя да победи 10 от Нотингам Форест

06 октомври 2024, 18:23 часа • 559 прочитания

Манчестър Юнайтед допусна поредна издънка от началото на сезона във Висшата лига, след като момчетата на Ерик тен Хаг не успяха да победят Астън Вила като гост. Двубоят от седмия кръг на надпреварата завърши при резултат 0:0.

Юнайтед продължава със слабото си представяне

През първото полувреме на срещата двата тима бяха изключително предпазливи и рядко стигаха до нещо по-сериозно пред вратата на съперника. Частта ще се запомни с двете принудителни смени, които трябваше да направят мениджърите на двата тима. В самото начало на мача Езри Конса от състава на Астън Вила получи травма, а малко преди края на полувремето и Хари Магуайър се контузи и бе заменен.

The points are shared at Villa Park.

Posted by Manchester United on Sunday, October 6, 2024

След почивката двата тима вдигнаха оборотите. Юнайтед бе близо до гол, но удар на Рашфорд бе спасен от Мартинес. След това пък стражът на „червените дяволи“ се намеси отлично след изстрел на Тилеманс. В 68-ата минута Юнайтед бе близо до гол, но ударът на Бруно Фернандеш от фаул срещна напречната греда на Емилиано Мартинес. До края на двубоя попадения не паднаха и двата тима си разделиха по една точка.

Челси има за какво да съжалява

В друг мач от деня Челси не успя да победи Нотингам Форест. Срещата, играна на „Стамфорд Бридж“ завърши при резултат 1:1. Преди почивката двата тима не успяха да стигнат до попадение и се оттеглиха на полувремето при 0:0.

A point against Forest.

Posted by Chelsea Football Club on Sunday, October 6, 2024

Нотингам Форест поведе в самото начало на втората част, след като Ууд се разписа след подаване Миленкович. Десетина минути по-късно обаче Челси изравни чрез Мадуеке, който вкара след асистенция на Коул Палмър. В 78-ата минута Форест остана с човек по-малко, след като Джеймс Уорд-Праус бе изгонен за втори жълт картон. Челси обаче не се възползва и мачът завърши при резултат 1:1.

По-рано днес Хари Магуайър подкрепи мениджъра на Юнайтед Ерик тен Хаг.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес