Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ибра разпалва дебата в типичен стил: Роналдо превъзхожда Меси само по възраст

06 октомври 2024, 13:54 часа • 665 прочитания

Съперничеството между Кристиано Роналдо и Лионел Меси е може би едно от най-ожесточените в историята на спорта, тъй като футболните фенове по целия свят се сблъскват, спорейки кой от двамата е най-великия на всички времена. Но легендарният Златан Ибрахимович не се поколеба, когато бе попитан да избере между Роналдо и Меси в дебата за това кой е по-добър. 

Вечният спор: Роналдо или Меси 

Макар че феновете на Роналдо ще спорят, че португалският нападател има повече голове от своя съперник, мнозина смятат, че аржентинецът окончателно е решил дебата, като е спечелил Световната купа в Катар през 2022 г. и 8-ата си Златна топка през миналата година. Въпреки това може би най-квалифицираните хора, които могат да се произнесат по тази тема, са бившите футболисти, а кой е по-добър от бившия нападател на Манчестър Юнайтед и Барселона Ибрахимович - човек, който не се притеснява да изкаже позицията си по противоречиви теми.

Ибрахимович избра между Меси и Роналдо

Говорейки през 2022 г., Ибрахимович отговори в типичния си арогантен и уверен стил, като каза: "Единственото нещо, с което Роналдо превъзхожда Меси, е възрастта."

Златан Ибрахимович и Лионел Меси

Това изказване на Ибра отпреди 2 години предизвика много реакции и разпали спор в социалните мрежи, след като фен на Челси го сподели без контекст преди дни. Един от най-харесваните коментари гласеше: "Никога не съм виждал по-ревностен и егоистичен играч от Ибрахимович. Соломон Калу имаше по-добра кариера от този измамник." А друг добави: "Златан само завижда, че не постигна, което Кристиано Роналдо е направил в света на футбола."

Въпреки това не всички се нахвърлиха върху шведа. Някои се изказаха в защита на казаното от него, заявявайки, че триумфът на Меси на Мондиал 2022 по същество е сложил край на дебата за това кой е най-великият за всички времена.

Има ли проблем между Златан и Роналдо?

Според някои думите на Ибра всъщност говорят за скрита "омраза" срещу Роналдо, а не просто за обективно мнение. Всъщност мнозина в отговорите изтъкнаха това, проследявайки го още в квалификационния мач  между Португалия и Швеция за Световното първенство през 2013 г. Според теоретиците произходът на спора между Роналдо и Ибра се корени в сблъсъка между двете страни, където хеттрикът на португалската суперзведа онази вечер попречи на скандинавците да се класират за Мондиал 2014. Дали това е така и каквато и да е истината зад въпроса, това със сигурност няма да е последното, което чуваме от Ибрахимович за легендарния дует.

ОЩЕ: Не каза себе си, нито Роналдо: Меси посочи най-великия спортист в историята

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес