Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Хебър и Ботев Враца не се победиха в дербито на дъното в Първа лига

06 октомври 2024, 17:33 часа • 424 прочитания

Хебър Пазарджик и Ботев Враца не се победиха в дербито на дъното в Първа лига. Двубоят от 11-ия кръг завърши при резултат 1:1. Срещата се игра на стадион „Локомотив“ в Пловдив, тъй като на „Георги Бенковски“ в Пазарджик се извършва ремонт на тревното покритие.

Головете паднаха преди почивката

Хебър стартира по отличен начин срещата и поведе още в 10-ата минута. Божидар Пенчев се разписа със страхотен удар от фаул. В 21-ата минута обаче Ботев Враца успя да изравни. Мартин Смоленски намери отлично Дилян Георгиев с центриране от корнер и той от близко разстояние прати топката в мрежата на символичните домакини.

КРАЙ НА МАЧА! ⚽️ Ботев Враца завършва с равенство 1:1 в днешния двубой! Мачът започна динамично с бързи атаки от наша...

Posted by Botev Vratsa on Sunday, October 6, 2024

Хебър завърши срещата с 10 души на терена

След почивката темпото на терена поспадна и опасните положения пред една от двете врати липсваха. Двайсетина минути преди края на редовното време Хебър все пак бе близо до попадение, но ударът на Набил Макни срещна напречната греда. В продълженията на мача домакините останаха с човек по-малко на терена, след като Олексей Збун бе изгонен с директен червен картон за грубо нарушение срещу Спас Георгиев.

Класирането в Първа лига

След равенството Хебър събра 7 точки в актива си и заема последното 16-то място във временното класиране. Ботев Враца са 15-ти с 8 пункта. Четиринадесетият в подреждането Локомотив София е с 10 точки, но и мач по-малко.

Онзи ден пък се заговори, че Красимир Балъков може да застане начело на Хебър Пазарджик.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес