Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Не е Тони Кроос: Рекорд по успешни пасове падна на Евро 2024

17 юни 2024, 14:31 часа
Реклама

Дания може би не показа най-добрата си страна в откриващия си мач от Евро 2024, като изпусна преднината си срещу Словения и двата тима започнаха кампанията с равенство от 1:1. Това обаче не попречи един от играчите на "червения динамит" да се отличи с перфектна изява. Става дума за Андреас Кристенсен, който завърши мача с нов рекорд.

ОЩЕ: Гол на Ериксен не стигна на Дания: Словения наказа "червения динамит" (ВИДЕО)

Андреас Кристенсен

Защитникът на Барселона показа добрата си форма още по време на сезона на клубно ниво. Тогава треньорът на каталунците Шави Ернандес реши да наложи Кристенсен в центъра на терена като дефанзивен халф. Датчанинът доказа колко му приляга позицията в центъра на терена, като постави рекорд по време на мача срещу Словения.

89/89 успешни паса за Кристенсен срещу Словения

Кристенсен завърши мача със 100% успеваемост на пасовете си, като не сбърка нито едно от 89-те си подавания. Това се случва за първи път от Европейското първенство през далечната 1980 година.

 

 

Само преди няколко дни близо до постижението на датчанина остана майсторът в халфовата линия на Германия - Тони Кроос. В откриващия мач на домакините срещу Шотландия той направи 102 паса в 80-те си минути на терена. Кроос обаче сбърка едно подаване в перфектната си серия, което даде възможността на Кристенсен да блесне в неделя.

Кристенсен ще търси да продължи серията си от добри изяви на клубно и национално ниво и в следващия мач на Дания срещу Англия на 20 юни от 19:00 часа.

ОЩЕ: Пълна ТВ програма за ЕВРО мачовете в Германия

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес