Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

И Меси като Роналдо: Изпусна дузпа, но вратар изкупи греха му за Аржентина (ВИДЕО)

05 юли 2024, 09:34 часа
Реклама

Действащият шампион на Аржентина успя да се класира за 1/2-финалите на Копа Америка 2024. "Гаучосите" завършиха наравно 1:1 с Еквадор в редовното време, но се стигна до дузпи, където спечелиха с 4:2. В герой за Аржентина при дузпите се превърна вратарят Емилиано Мартинес, който направи две спасявания и изкупи греха на изпусналия от бялата точка Лионел Меси.

След дузпи: Аржентина отстрани Еквадор от Копа Америка

Лисандро Мартинес откри резултата за световните шампиони, но Кевин Родригес изравни в добавеното време. Според регламента на тазгодишния турнир, в елиминациите няма продължения, освен на финала, така че двата отбора се насочиха право към изпълнение на наказателни удари.

Лионел Меси удари греда при първия удар за аржентинците, но секунди по-късно Мартинес отрази дузпите на Анхел Меня и Алан Минда. Хулиан Алварес, Алексис Мак Алистър, Гонсало Монтиел и Николас Отаменди пък се разписаха при следващите четири изпълнения на аржентинците.

Така Аржентина се класира на полуфиналите и ще срещне победителя от мача Венецуела - Канада. След мача селекционерът Луис Саклони каза: "При дузпи нашият отбор вярва сляпо на вратаря и виждаме причината. Той показа защо това е така дори и след пропуска на Лео, което би обезкуражило всеки друг."

ОЩЕ: Копа Америка 2024: Пълна програма | мачове | отбори | резултати

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес