Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Гол в 95-ата минута попари надеждите на Хърватия за излизане от „групата на смъртта“ на Евро 2024 (ВИДЕО)

19 юни 2024, 17:56 часа

Гол в 95-ата минута попари надеждите на Хърватия за излизане от „групата на смъртта“ на Европейското първенство по футбол, което се провежда в Германия. „Шахматистите“ стигнаха само до равенство 2:2 срещу тима на Албания във втория си мач на надпреварата.

Реклама

Двубоят ме изключително динамичен като „двуглавите орли“ водеха в резултата до 74-ата минута, но благодарение на попадение на Андрей Крамарич и автогол на Клаус Джазула „ватрените“ стигнаха до пълен обрат. В 95-ата минута обаче Джазула се реваншира за грешката си и донесе точката на своя тим.

Албания изненадващо поведе

Двубоят стартира по отличен начин за Албания, след като „двуглавите орли“ стигнаха до гол още в 11-ата минута. След отлично центриране на Асани в наказателното поле Казим Лачи изпревари защитник на Хърватия и с глава матира Доминик Ливакович.

Албанците продължиха да създават положения пред вратата на съперника и в 30-ата минута само добрата намеса на Ливакович спаси „ветрените“ от второ попадение след страхотен удар на Аслани от близко разстояние. В самия край на редовното време на първата част отново стражът на Хърватия се намеси след удар с глава на Манай.

Клаус Джазула си вкара автогол, но след това се реваншира

След почивката Хърватия излезе на терена в търсене на изравнителен гол. В 53-ата минута Ковачич стреля опасно, но Томас Сракоша се намеси. С напредването на времето футболистите на Златко Далич започнаха да натискат съперника си и четвърт час преди края на редовното време на срещата изравниха след попадение на Андрей Крамарич.

Само 60 секунди по-късно Стракоша спаси Албания от сигурен гол. Вратарят на „двуглавите орли“ обаче капитулира в 76-ата минута. Будимир върна в наказателното поле към Сушич, който стреля, топката се отби в Клаус Джазула и влетя в мрежата на Албания. В петата минута на даденото от съдията продължение Джазула се реваншира за грешката си и се разписа, за да оформи крайното 2:2.

Класирането в група „В“ на Евро 2024

След равенството Хърватия заема последното място в група „В“ на Евро 2024 с една точка в актива си. Толкова има и съставът на Албания, но „двуглавите орли“ са с по добра голова разлика и заемат третата позиция. Лидер е тимът на Испания с 3 точки, колкото има и вторият Италия. Двата тима излизат един срещу друг утре вечер от 22:00 часа българско време.

В последния кръг на група „В“ Испания среща Албания, докато Хърватия ще играе срещу Италия и тимът на Златко Далич ще трябва да се надява на много добро стечение на обстоятелствата, за да има шанс да се класира за елиминационната фаза на надпреварата в Германия.

Вчера и днес пък феновете на Хърватия и Албания показаха как се прави, след като се забавляваха заедно преди мача помежду им.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес