Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

„Трите котенца“ и "отзад катеначо, отпред Бате Начо“: Бутат ли фаворитите на ЕВРО 2024? (ВИДЕО)

01 юли 2024, 15:00 часа

"Предаването, което забавлява като Испания, не ви отегчава за разлика от Англия, а прогнозите в него са прецизни като Швейцария" - така главният редактор на Sportlive.bg Иво Вецев откри поредния епизод на Студио Actualno, посветен на Европейското по футбол в Германия. Той и спортните журналисти на Actualno.com Бойко Димитров и Джем Юмеров обсъдиха изминалите 1/8-финали от шампионата на Стария континент.

Реклама

Съдийско рамо класира Англия на 1/4-финал на ЕВРО 2024!

"Много слаба Англия, невероятен късмет в последните минути, съчетан с гения на Джуд Белингам", започна своя анализ Юмеров за победата на "трите лъва" над Словакия. "Неоправдано дълго добавено време бе дадено в мача, Англия беше подпряна от съдийско рамо, а Хари Кейн сложи точка на спора", допълни той.

Англия Джуд Белингам

Нови абсурди от "трите котенца" на Гарет Саутгейт! Фоудън да си беше останал вкъщи!

Неговият колега Димитров акцентира върху решението на Гарет Саутгейт да направи смяна в 94-тата минута при изоставане в резултата. Вецев също даде мнението си за абсурдните действия на националния селекционер и не спести критики към Фил Фоудън и Джуд Белингам: "Фил Фоудън да беше останал в Англия да гледа жената и децата, защото е тотален анонимник! Белингам знае, че ако играе така, ще бъде резерва в Реал Мадрид." Спортните журналисти се обединиха около тезата, че Англия играе по начин, с който да си заслужи прякора "трите котенца".

ОЩЕ: "Пас към миналото": Австрия никога не е преминавала 1/8-финал на eвропейско (ВИДЕО)

Грузия игра „Отзад катеначо, отпред „Бате Начо“

"Отзад катеначо, отпред "Бате Начо" - така Бойко Димитров определи стила на Грузия срещу Испания. "Нелеп автогол си вкараха испанците, но след това грузинците извадиха Мамардашвили на стрелбището. С този стил на игра Грузия нямаше как да постигне повече", смята той.

Испания

Испания приложи тактика от Football manager и се излекува от синдрома „Пеп Гуардиола“

"Във Football manager имаше тактика shoot on sight. Испанците я приложиха, защото при всяка пролука след 30-те метра имаха зелена светлина да стрелят", смята главният редактор на Sportlive.bg, който бе допълнен от Джем Юмеров: "Испания се излекува от синдрома "Пеп Гуардиола" и заигра много директен футбол."

ОЩЕ: Въпреки крах на ЕВРО 2024: Национален селекционер ще води тима до Мондиал 2026

Това е най-слабата Италия! „Адзурите“ нямат лидери

Най-опитният в екипа Бойко Димитров смята, че това е най-слабият състав на Италия, който е гледал. "На италианския футбол му липсват ярките личности като Тоти, Пирло и Дел Пиеро. В момента няма такива футболисти", отбеляза той. Въпреки че е фен на Германия, журналистът смята, че ВАР и съдията са помогнали на Бундестима срещу Дания.

ВАР и съдията счупиха Дания

"4 сантиметра засада и после дузпа за игра с палец. Това не е футболът, на който аз симпатизирам. Когато ти се случи нещо такова, губиш желание да играеш", смята Димитров. А дали има двоен стандарт на Евро 2024 и защо Италия отпадна от турнира, гледайте във видеото:

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес