Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Джуд Белингам: По-зрял, отколкото сме си мислили

17 юни 2024, 14:14 часа
Реклама

Английската суперзвезда Джуд Белингам вече имаше достатъчно поводи за гордост в кариерата си. 20-годишният англичанин досега беше звездата на Реал Мадрид, но от сега до средата на юли ще „блести“ за „трите лъва“ на Евро 2024.

Джуд се превърна в звездата на двубоя, след като вкара гол в 13-тата минута, който помогна на Англия да направи перфектния старт на Европейското първенство в Германия. Отборът на Саутгейт трябваше да премине и през няколко трудни момента, но момчетата се справиха добре и битката срещу Сърбия завърши в тяхна полза с 1:0.

Белингам показа зрялост, нетипична за възрастта му

След мача Белингам беше попитан какво мисли за новата позиция на Трент Александър-Арнолд като полузащитник. В отговара си той показа зрялост, която е нетипична за крехката му възраст, като защити съотборника си:

Джуд Белингам

Той направи нещата много лесни за мен, защото умее добре да контролира играта от тази позиция“, каза английската звезда пред ITV, след което продължи: „Знам, че хората говорят много глупости, но неговата игра е по-агресивна, което ми помага, защото знам, че ще мога да си поема глътка въздух, когато той излезе“.

„Мисля, че ние двамата с него се разбираме добре с топката. Той иска да играе напред през цялото време. Аз мисля, че беше брилянтен“, завърши Белингам.

Селекционерът на английския отбор Саутгейт също остана доволен от представянето на Александър-Арнолд: „Добре. Трябва да кажа, че той беше наистина усърден в това да задържи правилната позиция“, сподели по време на пресконференцията. „Очевидно Джуд отиваше много напред и си мисля, че Трент се адаптира много добре към него“, заключи треньорът на „трите лъва“.

ВИЖТЕ ОЩЕ:  7 дни до ЕВРО 2024: Време за прогнози! Кой ще стане шампион на Европа?! (ВИДЕО)

Защитникът на Ливърпул и изгряващата звезда на Реал Мадрид заедно отпразнуваха гола на Англия, като и двамата коленичиха и закриха лицата си с ръка.

Белингам и Арнолд

Йорданка Йончева
Йорданка Йончева Отговорен редактор
Новините днес