Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Зеленски: Подготвяме по-силен глобален натиск върху Русия (ВИДЕО)

08 септември 2023, 01:54 часа
Реклама

Украинският президент Володимир Зеленски каза, че е решен този месец "да постигне няколко много конкретни резултата в работата с партньорите" на страната. Той спомена доставката на нови оръжия, но не разкри повече подробности.

Реклама

"Нашите дипломатически усилия ще са да обединим още повече страни, за да възстановим мира на цялата ни земя. Ние подготвяме по-силен глобален натиск върху Русия", каза той във вечерното си обръщение. Зеленски също каза, че сигурността е била основната тема на телефонните му разговори с премиера на Обединеното кралство Риши Сунак и израелския премиер Бенямин Нетаняху по-рано през деня. 

Следете развитието на войната в Украйна тук

"Днес официално представих новия министър на отбраната на Украйна Рустем Умеров. Силна личност. Последователна. Той познава добре областта на отбраната. От първите дни на пълномащабната война той участва в преговорите за оръжия за Украйна. Ангажира се и с преговори за освобождаване на нашенци от руски плен. В това Рустем също постигна важни резултати за Украйна. Той може да рестартира Министерството на отбраната. Това е, което е необходимо сега", заяви още Зеленски.

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес