Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Спор за момче и тормоз - мотивите за стрелбата в руското училище (ВИДЕО И СНИМКИ)

07 декември 2023, 13:38 часа
Реклама

Алина, момичето, което откри стрелба и застреля свои съученици в Гимназия №5 в Брянск и след това се самоуби, е била затворено дете и е общувала предимно със своята сестра близначка.

Съучениците на Алина са я подлагали на тормоз, особено в последно време, когато е възникнал конфликт между нея и съученичката й Мария Н., която загива. Предполага се, че конфликтът е възникнал заради момче, което е сред тежко ранените. 

Преди два месеца учителите са извикали родителите на децата и се опитали да потушат конфликта. В крайна сметка всичко завършва с кръв.

Още: Ад в руско училище: Момиче донесе пушка и уби съученици (ВИДЕО И СНИМКИ)

Срив в охранителната система

Рамката на металодетектора на входа на училището е била неизправна. По този начин ученичката от 8 "А" клас на Гимназия №5 в Брянск безпрепятствено влиза с ловна пушка в училището, скрита в тубус за хартия.

Освен това е установено, че не е сработил паник-бутонът в училището. Сигналът за инцидента е подаден по телефона.

В момента директорката на гимназията се разпитва от полицията. 

Още: Стрелба в университет в Лас Вегас, има загинали (ВИДЕО)

Състоянието на ранените

Две от ранените деца остават в тежко състояние. С опасност за живота са 14-годишните Тимофей и Петър. В момента се обсъжда тяхното транспортиране в Москва.

Сред ранените са и Тимур Д., 14 г., ранен в рамото, Евелина К., 15 г., — ранена в гърдите, Виталина Д., 15 години - счупване на крака, момичето е паднало, когато се опитало да се спаси. 

Четирима ранени при стрелба в центъра на Брюксел (ВИДЕО)

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес