Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Русия ще гради сухопътна връзка с Крим напук на критиките

07 октомври 2014, 13:48 часа • 23462 прочитания

Сухопътна връзка между Крим и Русия ще има. Тя ще бъде изградена в съответствие с поръченията на президента независимо от противното мнение на Запада по въпроса или санкциите на ЕС срещу Москва. Това заяви днес пред журналисти временният ръководител на Република Крим Сергей Аксьонов, предаде БГНЕС.

"Ние си вършим работата, правим сухопътен коридор – ще строим Керченския мост и тунел. Всички решения на президента ще бъдат претворени в живота", подчерта Аксьонов, коментирайки изказвания на бъдещия външен министър на Евросъюза Федерика Могерини да се засилят санкциите на Европа срещу Русия и да не се допусне строителство на мост над Керченския пролив.

Кримският ръководител каза още, че ако бъдат наложени нови санкции, правителството на Крим може да обсъди евентуална забрана дипломати от ЕС да посещават полуострова.

По-рано днес ситуацията в Русия коментира отколешният опонент на руския президент Владимир Путин Михаил Ходорковски. "Трудно е да си представим силен приемник, за когото да не е необходимо да се отърве от Путин, защото не го ли стори, цялото общество ще помисли, че е само временно на власт. И съм убеден,че Путин го разбира, което не прави по-лесно за него евентуалното решение да се оттегли спокойно", каза Ходорковски.

Има три сценария как да приключи управлението на Путин, заяви Ходорковски: естествена смърт, заговор в обкръжението му или повторениена революцията от 1917 г.

Деница Райкова
Деница Райкова Отговорен редактор
Новините днес