Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Поразен Су-27 в руска авиобаза, обстрел по руски окупатори в Луганск (ВИДЕО)

20 май 2024, 10:45 часа
Реклама

Изтребител Су-27 е бил повреден в резултат на атака на украинските въоръжени сили срещу военното летище "Кущевская" в Краснодарския край на Русия. Това съобщава независимият руски Телеграм канал ASTRA, позовавайки се на свои източници в службите за спешна помощ на региона.

Реклама

Нападението стана през нощта на 18 срещу 19 май. Тогава бе ударена и петролната рафинерия "Славянски", намираща се в областта: Украйна може да е поразила руски военни самолети, рафинерия е извън строя: Украински данни.

Вчера от Службата за сигурност на Украйна (СБУ) съобщиха за няколко украински медии, че на летището е имало десетки различни самолети, които са атакували украинските позиции на фронта - Су-34, Су-25, Су-27, МиГ-29. Нямаше подробности какво точно е поразено.

Три дрона са нанесли щети

Според ASTRA поне три дрона не са били свалени от ПВО и са ударили територията на авиобазата. В резултат на нападението е избухнал пожар и е съсипан руски свръхзвуков изтребител Су-27, поразен е Су-34, вероятно и Су-34, щети са нанесени и по инфраструктурата на летището, гласи информацията.

Местни жители съобщиха, че безпилотни самолети са атакували военното летище. Оперативният щаб на руснаците не потвърди това, но заяви, че е възникнал „локален пожар“.

Още: Парадокс за руснаците при Харков: Какво ще жертват, за да пробият? Анализ на украински експерт (ВИДЕО)

Взривове в окупирания Луганск

Днес се чуха мощни взривове в окупирания Луганск - административен център на едноименната област на Украйна, незаконно анексирана от диктатора Владимир Путин като Луганска народна република (ЛНР).

По предварителни данни - ударът е нанесен по бившата Луганска академия на вътрешните работи в селището Юбилейни, където от началото на 2014 г. се намират руските окупатори - там е бил създаден военен лагер. Това твърди ръководителят на Луганската областна администрация Артьом Лисогор.

По-късно ръководителят на т.нар. ЛНР Леонид Пасечник, който е назначен от Русия, заяви, че петима души са ранени в резултат на обстрел на село Юбилейно. Според него украинските въоръжени сили са атакували с френски ракети SCALP, а в резултат на това се е запалила жилищна сграда.

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес