Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Нова нощна атака в Крим - взривове и догадки

08 юни 2024, 07:43 часа
Реклама

Поредна нощ, в която има атака срещу Крим - за това съобщават местни информационни източници, има и официална информация от т.нар. губернатор на Севастопол Михаил Развожаев.

Реклама

Дотук информацията е оскъдна - ясно е, че всичко се е случило около 2 даже 3 часа след полунощ. Чути са взривове - в официалния си канал в Телеграм Развожаев коментира, че това било стрелба от страна на Руския черноморски флот, с която бил унищожен морски дрон. За пореден път той не признава някакви значими щети и за пореден път иска от хората да се доверяват само на официалната информация: Без спирка: Пореден руски кораб стана жертва на украинските морски дронове (ВИДЕО)

Известното досега извън "официалното"

Експлозиите са чути в залива "Стрелец". Сигурно е, че след случилото се има избити стъкла в сграда в самия Севастопол. Дали е само това, предстои да стане ясно. В украинския телеграм канал "Кримски вятър" обаче има информация и за взрив близо до ТЕЦ-а при град Балаклава - и то преди да бъдат чути експлозиите в Севастопол. Има и неофициални данни за взривове, чути в Керч от другата страна на пролива т.е. Краснодарски край, в района на град Темрюк.

Какво точно се е случило, ще стане ясно вероятно по-късно - вече излезе и официалната сводка на руското военно министерство. Според нея, при Крим са унищожени 2 морски дрона. Освен това - свалени били общо 25 дрона, като от тях 5 били унищожени над Крим, а 4 са били "прехванати", още 6 са били "прехванати" над Краснодарски край.

Още: Украйна е повредила две радарни станции в Крим: Първи данни от атаката с дронове

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес