Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Нова чистка: Арестуван е заместник-началникът на Генералния щаб на Русия

23 май 2024, 10:08 часа
Реклама

В Русия е задържан началникът на Главното управление на комуникациите на руските въоръжени сили генерал-лейтенант Вадим Шамарин. Той се явява и заместник на началника на Генералния щаб Валерий Герасимов, съобщи руското издание "Комерсант", позовавайки се на източници от правоохранителните органи.

Реклама

В жилището на Шамарин е направен обиск, а той самият е отведен за разпит в Главното военно следствено управление на Следствения комитет на Руската федерация. Шамарин се разследва за измами. Делото се гледа в 235-и гарнизонен военен съд. Заплашват го до 15 години затвор.

Припомняме, че на 17 май бе арестуван бившият командир на 58-а армия на Южния военен окръг Иван Попов отново по дело за измама: Считан за герой руски генерал е арестуван и изглежда отива на съд 

А по-рано бяха задържани и заместник-министърът на отбраната на Русия Тимур Иванов, както и началникът на главното управление на кадрите на Министерството на отбраната генерал-лейтенант Юрий Кузнецов. И двамата са обвинени в получаване на подкупи в особено големи размери - Кузнецов за подкуп от 30,5 милиона рубли, а Тимур Иванов - за 1,19 милиарда рубли.

Още: Обвиниха арестувания заместник на Шойгу, че е взел подкуп за над 1 млрд. рубли

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес