Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Здравето през август 2023 г. ще е особено чувствително при тези зодии

11 август 2023, 07:55 часа

Овен

През август Овните ще имат голяма нужда от връзка с вярата и духовността. Те ще търсят подходящи знания и чрез тях могат да открият лекове за редица заболявания, с които са се сблъсквали някога. Промяната във визията ще допринесе за техния ентусиазъм, радост и здраве.

Телец

Още: Учени опровергаха правилото за 10 000 стъпки на ден

Август ще се отрази добре на здравето на Телците – емоционално и физическо. Сега те ще са по-уверени: причините за безпокойство ще намалят. Телците, които наскоро са претърпели операция, ще се почувстват по-добре.

Близнаци

Близнаците в средата на месеца ще започнат да се тревожат за дългогодишни здравословни проблеми. Това може да бъде зъбобол, стави или главоболие. Възможно е да има причина за това, но само след посещение при специализиран лекар, който се придържа към доказателствената медицина.

Рак

Още: Високи нива на калций в кръвта. Ето защо вредят на здравето и как да ги избегнем

При Раците през август няма влошаване на здравето. Най-ретроградният месец в годината обаче ще ги изнерви. Най-доброто лечение за стрес и умора ще бъдат няколко дни релаксация на чист въздух.

Лъв

Август няма да им донесе здравословни проблеми. Но в средата на август Лъвовете, подобно на Раците, трябва да си уредят ваканция. Поне за седмица да се откъснете от работното и домакинско ежедневие.

Дева

Още: Тези 2 елемента са жизненоважни за здраво сърце

Август е чудесен за Девите, които от дълго време планират да променят диетата или навиците си. Енергията на месеца се вписва в настроението им и има положителен ефект върху подобни начинания: всички съответни промени ще са факт без мъки и сривове.

Везни

През август Везните определено трябва активно да се изразяват: да общуват, да не премълчават мислите си и да не позволяват да се натрупват разочарования и неудовлетвореност. Такава откритост ще облекчи вътрешните терзания, което значи, че ще намали риска от психосоматични заболявания.

Скорпион

Още: На пътя към здравето и красотата: Интервю с д-р Даниел Димитров от Целифарм

Скорпионите трябва да обърнат повече внимание на емоционалните проблеми от миналото. Например, ако има дългогодишни преживявания, които все още предизвикват безпокойство, определено трябва да се върнете към този проблем и да се опитате да го разрешите.

Стрелец

Цяло лято Стрелците работеха усилено или се занимаваха с домакинска работа. Упоритата работа и ангажираността с ежедневните проблеми са добри, но е време за себе си. През август Стрелците трябва да наблегнат на това да си помогнат: да си вземат отпуска или да отделят няколко дни за спокойни разходки, грижа за себе си.

Козирог

Още: СЗО: 1,3 млн. умират всяка година от пасивно пушене

През август Козирозите ще искат да се погрижат за тялото си. Но е по-добре да започнете да спортувате постепенно - увеличавайки натоварването ден след ден. Внезапното начало може да доведе до нежелани последствия: навяхвания и леки наранявания.

Водолей

За Водолеите август е месец на осъзнаване, особено след 15-ти. И без това е добре да слушат интуицията си. Включително усетът ще ви предпази от грешки, които могат да провокират нараняване или да доведат до заболяване.

Риби

Рибите се нуждаят от повече грижи за здравето си през август. Особено за тези с хронични заболявания. Работният стрес и прекомерната отдаденост могат да доведат до проблеми с напрежението, главоболие и дисбаланс.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес