Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Трите най-добри студентски рецепти

26 юли 2021, 13:45 часа
Реклама

В тази статия ще споделим с вас три рецепти, които са ни спасявали от гладна смърт като студенти. Основното нещо при всяка от тях е, че са лесни за приготвяне, продуктите им са евтини, а самите те са много, много засищащи. 

1) Салата зеле, моркови и майонеза

Вземете една зелка, няколко моркова и две кутийки с майонеза. Ще направите няколко килограма салата, която може да изкара квартира от четирима души за седмица (тествано!). Режете зелето, настъргвате морковите, след това обърквате цялото нещо с майонеза (две кутийки може и да не стигнат ако зелето е голямо количество). Сложете оцет и сол и салатата става супер. Може също така да добавите колбас, който е нарязан на кубчета. 

2) Супа с картофи и ориз

Сложете картофи и ориз в супата, за да стане тя наистина засищаща. Просто трябва да сварите в по-голяма тенджера с вода картофи на кубчета, пилешки бульон, ориз и малко моркови. Става чудесна и много хранителна супа. Идеална е за зимата. 

3) Пържени тиквички 

Летният студентски хит е тук. Пържените тиквички през лятото са ни спасявали в много гладни моменти когато чакаме заплата от работа. Нека не забравяме, че лятото е техният сезон и те са много евтини като стойност. Вярно, нужни са по-големи количества, но пък за сметка на това си струва! 

Това са трите ни любими студентски ястия. А кои са вашите? Споделете в коментар!

Иван Иванов
Иван Иванов Отговорен редактор
Новините днес