Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Това е най-лесният начин за белене на КАРТОФИ! Задължително пробвайте (ВИДЕО)

04 ноември 2021, 11:41 часа
Реклама

Варените картофки са любими и позволяват да се превърнат във вкусни салати и основни ястия. Невинаги обаче сме в настроение да сварим картофи. Често пъти отказът ни се дължи на нежеланието да прекараме половин час с белачката в ръка.

Дали обаче знаете за един простичък трик, благодарение на който беленето на картофи може да се превърне в детска игра? Не спирайте да четете, защото само след секунди ще узнаете как можете да улесните много живота си в кухнята.

Тайната при лесното белене на картофи е...

Как се белят картофи за секунди?

Това, което се изисква от вас да направите, е да измиете добре картофите, преди да ги сложите да се варят. Не ги белете, а направете следното. Вземете остър нож, с помощта на който да направите разрез по цялата обиколка на картофа.

След това поставете зеленчуците в тенджера, залейте ги с вода и ги оставете върху котлона. Варете както обикновено. Когато картофките са достатъчно омекнали, можете да преминете към беленето. Люспите ще се отделят за по-малко от секунда. Убедени сме, че този малък трик не само ще ви изненада приятно, но и ще ви подтикне към това по-често да приготвяте любимите си храни у дома.

Вижте видеото ТУК!

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес