Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Тази напитка за отслабване се превърна в истински хит в ТiкТок

05 септември 2021, 14:35 часа

Милиони потребители на TikTok са възхитени от ефекта на популярна напитка за отслабване. Със сигурност тя ще допадне на тези, които са свикнали да започват деня си с ободряваща кофеинова напитка. В случая става въпрос за смесеното с протеини кафе, известно oще като proffee.

За да приготвите тази напитка, трябва да поставите кубчета лед в кафето и след това да добавите протеинова добавка на прах. Но определено това, което най-много се харесва на всички, е че могат да добавят към напитката и любимите си съставки - сметана, захар и мляко, без това да се отрази негативно на фигурата им.

Защо трябва да добавите протеин към кафето си?

Според американския диетолог Кери Ханс, протеинът помага за поддържане и изграждане на мускули и участва в производството на необходимите ензими и хормони за образуване на тъканите в тялото ни.

Добавен към кафето, протеинът ще ви помогне да се чувствате сити за по-дълго. Това е важно за всеки, който се опитва да отслабне. В допълнение този продукт може да ви осигури необходимото количество въглехидрати, за да се чувствате енергични. След тренировка тази напитка ще ви помогне да възстановите силите си по-бързо, допълва още експертът по хранене.

Що се отнася до количеството протеин на чаша кафе, диетологът препоръчва то да е една лъжичка или най-много 20 грама. Д-р Кери Хенс съветва да обърнете внимание на състава на протеиновата добавка, защото някои производители използват веществото сорбитол, което може да причини диария.

Тя припомня, че има много по-здравословни и богати на протеини алтернативи на тази напитка като яйца, кисело мляко и тофу. Плюс това, изборът на пълноценни храни гарантира, че ще си набавите разнообразие от витамини и минерали, които не се съдържат в протеините.

Таня Станоева
Таня Станоева Отговорен редактор
Новините днес