Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Сложете това в ъглите на дома си и в него няма да остане нито една хлебарка

10 март 2023, 15:10 часа

Хлебарките са неприятни насекоми. Техният външен вид плаши много хора. Те често се свързват с отломки и мръсотия, но може да ги откриете дори в спалнята си.

Тези насекоми живеят навсякъде по планетата, тъй като адаптивността им е силно развита. Те са един от най-издръжливите видове на земята, тъй като поддържат високи нива на радиация и могат да оцелеят без храна повече от месец. Тези насекоми са всеядни, което означава, че могат да ядат както растителни храни, така и други животни. Поради тези причини можем да намерим хлебарки навсякъде.

Това масло ще прогони мравките и хлебарките от дома ви

Освен че се хранят с боклук, хлебарките оставят химически следи чрез изпражненията си. Така те лесно намират източници на вода или храна. Това е начин на комуникация между тях и това е основната причина всички да са на определено място.

Най-мощният репелент срещу хлебарки - дафинов лист

Дафиновите листа са най-добрият естествен репелент срещу хлебарки. Тази билка не може да ги убие, но бързо ги прогонва, защото нейната миризмата е непоносима за всяка хлебарка. Поставете дафинови листа във всички ъгли на къщата.

Ако оставите десет дафинови листа във вашата градина или кухня повече няма да видите нито една хлебарка в тази част на дома си.

В дома ви няма да остане нито една хлебарка, ако сложите това

Можете да използвате пресни дафиновите листа цели или стрити на прах. Но най-добрият начин е вторият вариант. Стритите на прах листа отделят много по-силна миризма.

Таня Станоева
Таня Станоева Отговорен редактор
Новините днес