Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Не яжте яйца така НИКОГА!

04 август 2021, 09:56 часа
Реклама

За яйцата знаем колко са полезни и вкусни в различните си форми и по различните начини, по които ги приготвяме. Но диетолози от Америка посочиха в статия в Eat This Not That, всички страшно вредни начини по които ги приготвяме и как ги превръщаме в здравословни бомби.

Американска салата с яйца, по която всички са полудяли

Катрин Бусбаум ни пояснява, че в яйцата има достатъчно мазнини за тялото, дори да не са кой знае колко много, за това например бърканите яйца с масло се превръщат в нещо адски вредно. Добавяйки масло към това нивото на наситени мазнини скача рязко, а това може да повлияе жестоко върху сърцето.

А когато приготвяме подобни неща на високи температури, го правим още по-вредно, тъй като според диетолога Ребека Вашута процесът окисляване започва при по-високите температури, а това предразполага различни възпалителни процеси.

Рецепта за веган тофу "бъркани яйца"

А един от най-вредните начини за консумиране на яйца бяха обявени от диетолога Михаил Гинзбург, който споделя, че пърженето на яйца заедно с различни колбаси е откровено опасно за човешкото тяло. 

Яйцата не трябва да се консумират с червено месо, тъй като се увеличават шансовете за много заболявания, засягащи дебелото черво или панкреаса. 

Ния Петрова
Ния Петрова Отговорен редактор
Новините днес