Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Най-добрата вода за пиене през зимата - как да я изберем

06 март 2024, 07:40 часа
Реклама

По време на студените месеци наблюдаваме увеличаване на заболявания като настинка и грип. Подсмърчането, кихането и главоболието създават огромен дискомфорт за мнозина. Пиенето на достатъчно вода може да помогне, като поддържа тялото ви здраво. Топлата вода, по-специално, може да помогне за облекчаване на симптомите на хрема, свързана с настинка и грип. Дехидратацията може да доведе до хронични проблеми и се препоръчва всеки ден да приемаме поне 2 литра вода.

Ползи от пиене на топла вода

Полезно ли е да пиете топла вода? Водата помага за изхвърляне на микробите и вирусите от имунната ви система и за поддържане на хидратацията на тялото. Пиенето на топла или гореща вода може не само да осигури на тялото ви водата, от която се нуждае, но им и други ползи. Медицински специалисти препоръчват топла вода за оптимално здраве, тъй като стимулира кръвообращението и предпазва вътрешните органи от увреждане.

Сред ползите от пиене на гореща вода са:

Още: Чай от дафинов лист – знаете ли за какво помага?

  • помага на храносмилателната система;
  • облекчава запушения нос;
  • помага на менталното здраве и релаксира;
  • подобрява функцията на централната нервна система;
  • помага за движението на червата и предотвратява запек;
  • поддържа тялото ви добре хидратирано;
  • подобрява кръвообращението.

Ароматизирайте топлата вода

Искате да започнете деня си с приятна топла напитка. От ключово значение и да се уверите, че вашата гореща вода за пиене е с оптимална температура. Изследванията показват, че идеалната температура е между 54°C и 71°C.

Кафе и чай

Още: С този чай от живовляк - ще забравите за кашлицата

Чаша горещ чай или кафе не само успокоява душата, но когато се използва като заместител на подсладена напитка, може да намали калориите и да ви помогне да отслабнете. Честото пиене на чай и кафе ще ви помогне да поддържате високи нива на антиоксиданти през целия ден.
Ако искате да избегнете кофеина, но сте убедени в ползите от горещата вода, има много неща, които може да добавите къв вашата гореща вода за допълнителни ползи за здравето.

Джинджифил

Чаят от джинджифил помага при стомашни болки и при гадене. Оставете го да ври около 10 минути за най-добри резултати.

Лимон

Още: Вредно ли е да се пие гореща минерална вода?

Горещ чай с лимон повишава имунната ви система и ви доставя витамин С. Може да добавите мед в тази напитка, който ще донесе допълнителни ползи, включително подпомагане храносмилането и подобряване състоянието на кожата.

Мента

Чаят от мента помага за добро храносмилане и против гадене.

Източник: Watercoolercompany

Милена Зънзова
Милена Зънзова Отговорен редактор
Новините днес