Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Малките незабележими навици, заради които пълнеем

20 януари 2022, 12:05 часа

Използване на неправилна мазнина

Щом стане въпрос за пържене, колкото и да е полезен любимият ароматен зехтин, той определено не е добра идея. Когато се нагрее, той започва да отделя свободни радикали и дори транс-мазнини, които носят негативни ефекти върху здравето ни, затова е препоръчително да се ползва основно за салати.

Това е причината за косопад, умора и напълняване

Грешни порции

Сигналите на тялото ни, че вече е заситено не трябва да се игнорират. А ние доста често го правим, особено когато се храним и правим нещо друго едновременно, като например да гледаме телевизия или да четем. Не е полезно храненето да се комбинира с други действия, защото организмът има нужда да се концентрира, за да свърши работата си максимално добре. Ако хапвате няколко дни в тишина, ще забележите, че ситостта ви идва доста по-рано и се чувствате много по-добре след това.

Не използвайте подправки

Многото подправки в храната ни, ни карат да добавяме и много повече захар, сол и мазнини, за да станат вкусовете по-ярки. Затова ако обичаме да слагаме подправки, е добре да обърнем внимание на конкретните такива, които по-скоро ще ни помогнат, от колкото ще ни навредят. Това например са лютият пипер и куркумата.

Липса на магнезий и напълняване – има ли общо между тях?

Използване на твърде много олио

Една супена лъжица зехтин, е със съдържание на 120 калории. Но както при всяко нещо, дори и със салатата, когато се прекалява с него и не е в разумните и нужните за нашето тяло граници, независимо колко е полезно, то ще започне да ни вреди.

Ния Петрова
Ния Петрова Отговорен редактор
Новините днес