Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Лакома видра изяде над 100 шарана за 7000 паунда от градинско езеро

07 ноември 2022, 11:55 часа

Лакома видра атакува градинско езеро в британското предградие Уорчестър, Уорчестършир. Животното е изяло повече от 100 ценни шарана на стойност около 7 000 паунда, съобщи Daily Mail.

Бившият учител Киран Маккарти отглеждал 25 години шарани и много ги обичал. Пенсионираният учител признава, че е бил шокиран, когато рибата започнала да изчезва от езерото и заподозрял, че видрата е виновна за изчезването на шараните.

В рамките на пет дни животното изважда 106 шарана. Мъжът се опитал да опази езерото като стоял цял ден под дъжда, за да го покрие със защитна телена мрежа, но нищо от това не помогнало - видрата лесно се промъкнала под нея.

"Развъждам риба от 25 години, но никога не съм виждал подобно нещо. Омръзна ми, ядосан съм и разочарован, но видрата прави това, което природата й диктува", оплаква се британецът.

Маккарти се опитал да изплаши животното със светлина, но и това не помогнало. Видрата го погледнала право в очите и продължила да действа. 

"Тя е толкова смела. Идва в градината между осем часа вечерта и пет часа сутринта. Не спазва никакъв график или диета. Развъждам риби от години и това е трудна работа и много скъпо хоби. Не мога да го преживея", оплаква се британецът и споделя, че сега ще трябва да си намери ново занимание, пише БГНЕС.

ОЩЕ: Видра в зоопарк плува със слънчеви очила, изпуснати от посетител

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес