Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Къде да гледаме мача довечера"? 4 места в София, идеални за европейското

17 юни 2024, 18:05 часа
Реклама

Европейското първенство по футбол се развихря тепърва по стадионите в Германия. А това означава една любима конфигурация - предпочитано заведение, широка плазма на стената, качествена бира, вкусна храна и добра компания. Кои са уютните места в София, които са се подготвили добре за футболните зрелища и ще очароват и най-взискателните фенове? Ето няколко, където още от първия съдийски сигнал мачът се превръща в удоволствие. 

 

Коловоз 41: Нова пивница с крафт бири и просторна градина

Вкусни месни специалитети, просторна градина, както и цели 40 вида крафт бири, с амбицията етикетите скоро да станат 80. Това е атрактивното предложение на "Коловоз 41" - нова пивница, която отвoри врати буквално преди дни, за да посрещне гостите си за европейското.

Кухнята на "Коловоз 41" е необикновено вкусна, готвачите не ползват никакви полуфабрикати. Могат да изненадат гостите със специална рецепта за крафт наденици, оригинално поднесени свински уши с бирен сос, авторска рецепта за пилешки крилца, въобще всякакви месни деликатеси, които вървят добре с бирата. Слоганът на заведението е "Eat More Beer", а предвид качеството на менюто и напитките, не е никак трудно да се спази. Капацитетът е 130 души.

Голяма градина с 5 широки плазми, идеална за летните месеци, носи прохлада на посетителите и е чудесно решение за големи компании от фенове, които искат да гледат европейското. Амбицията на заведението е да излъчват всички мачове, а съветът ни - да не пропускате нито един. В "Коловоз 41" предлагат крафт бира собствено производство - "Локомотив". Истинско произведение със собствен почерк, което смесва горчивината на чешкия пилзнер с приятната цитрусова нотка на американския туист. Произвежда се в "Йегерхоф Пловдив", а носи името "Локомотив" заради железопътна символика на мястото.

Новата пивница замества бирарията "Халбите" - заведение, което в продължение на 13 години бе едно от най-познатите места в района на "Черковна". Сега интериорът е изцяло реновиран, стратегията - модерна, но остава намерението да се продължи една силна традиция за приветлива локация, емблематична за квартала. Оттам и името "Коловоз 41". "Първо, заради утъпкания път на традициите, и второ, защото сме на 200 метра от южното трасе на БДЖ, което свързва София с Южна България", споделят собствениците.

ул. "Черковна 41"

тел. 0877774141

Фейсбук страница

 

Фестивално изживяване в сърцето на града - фен зона “Юнак” в комбинация с B:eat Street Food Park

Енергична музика, свежи коктейли, разнообразна храна и уникална атмосфера са част от изненадите, които ви очакват във фен зона “Юнак”, B:eat Street Food Park и Stroeja open Air Music Bar. Локацията е повече от перфектна - фууд паркът се намира точно на входа на Борисовата градина. Това не е просто място за хапване, тук празничното настроение е приоритет номер 1. Още с първата стъпка посетителите получават своя билет за чудесно фестивално изживяване. Разположените в гората каравани с апетитни ястия, заедно с плажния бар на Строежа канят клиентите да опитат вълнуващи изкушения. А цветните лампички, грижливо окачени над дървените маси, допринасят за магичната атмосфера на мястото.

Специалните партита и концерти, които Stroeja Open Air Music Bar организира, със сигурност ще ви пренесат в света на безгрижните летни вечери и танците на открито. Сега, точно в разгара на футболните страсти, всички очакват с нетърпение мачовете от Европейското, което ще се излъчва на голям екран в парка. Входът е свободен, а по време на мача гостите ще могат да се насладят на топла храна и студена бира. B:eat обещава на футболните фенове незабравимо спортно изживяване, което ще продължи през целия месец - на пълни обороти и с много радостни емоции под звездите.

B:eat е предпочитано място за срещи с приятели и дългоочаквани поводи. Посетителите винаги усещат приятното чувство за покой, в натовареното столично ежедневие. Сгушено сред зелените дървета, уютното кътче предлага тиха атмосфера, далеч от градския шум и суета. Тук всеки може да бъде себе си и да се отпусне сред природната красота на парка. А интересните събития ще ви помогнат да се насладите на приятна компания и на малките споделени моменти.

бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“ 38

тел: 0885974666

Фейсбук страница

Фотокредит: Creative Visual Solutions

 

Ирландска атмосфера в JJ Murphy’s

Сърцето на София крие много тайни - сгушени улички, стари книжарници, артистични графити. Но не всеки знае, че само на пешеходно разстояние от Витошка може да се открие и частица от Ирландия. JJ Murphy’s е първият автентичен ирландски пъб в България, който отваря врати у нас още през 1998 г.

От тогава заведението се превръща в предпочитано място за всички приключенци, авантюристи и любители на качествената бира. Освен уютна атмосфера, тук можете да се насладите и на типична ирландска кухня - традиционна английска закуска, овчарски пай и неустоим телешки стек. Разбира се, в менюто им присъстват и най-различни ястия за всеки повод. За топлите летни дни предлагат грилована пъстърва, чили кон карне за по-авантюристично настроените посетители и двоен Murphy’s бургер с пържени картофки, с който да се почерпим по време на напрегнат мач.

Всичко това е придружено от богата селекция бира. Светла, тъмна, бутилирана, наливна, немска, чешка, ирландска. Така че каквото и да ви се пие, гарантираме, че Murphy’s го имат. През почивните дни настроението (и градусът) рязко се вдига, разговорите са оживени, а чашите с Guiness са винаги готови за наздравица. Но най-бодрите вечери са тези, в които организират събития - караоке, жива музика, тематични викторини и много други. Телевизорите тук са винаги включени и показват всякакви спортни събития: футбол, ръгби и тенис, така че да не пропуснете дългоочаквания мач, дори и да сте навън. Освен това разполагат и с просторна лятна градина, в която да се наслаждавате както на охладена бира, така и на хубавото време навън.

ул. „Кърниградска“ 6

02 980 2870

Фейсбук страница

 

Road 66: По пътя към рока

Легендарният път Route 66 е емблема на американския дух и авантюризъм. Със своите безкрайни хоризонти и спиращи дъха пейзажи, магистралата носи усещане за пълна свобода, носталгия и адреналин. Но съвсем не е нужно да се качваме на нея, за да изпитаме тези емоции - трябва просто да посетим бар Road 66.

Това е място, в което рок културата оживява. Още от входа ни посреща аромат на силно уиски, а от снимките по стените ни гледат музикални легенди като Metallica, AC/DC, Rolling Stones, The Doors и още много други. Всеки детайл в интериора на Road 66 е внимателно изпипан, за да заразява посетителите с любовта към рок музиката. Мебелите са дървени и удобни, светлините са приглушени, стените са украсени с интересни регистрационни номера, а върху менюто е отпечатана оригиналната карта, проследяваща пътя на едноименната американска магистрала.

В Road 66 откриваме всички задължителни за един себеуважаващ се рок бар питиета: от наливни и бутилирани бири от цял свят, класически твърд алкохол и оригинални коктейлни предложения, които се сменят всеки сезон. Независимо дали предпочитате нещо освежаващо за летните дни или по-силни напитки, с които да се сгреете отвътре, барманите непрекъснато успяват да изненадат с уменията си. Но любимото ни нещо тук е, че барът е подходящ за всеки повод. За обикновено разпускане след работа с чаша бира, лудешка събота вечер, частни и фирмени събития или гледане на футболен мач с добра компания.

Всяка седмица Road 66 организират музикални вечери - понякога се спират на нежни балади, друг път на разбиващ рок или жива музика. А ако нямате планове за вторник, ви препоръчваме да посетите техните тематични куиз вечери, където ви очакват весели и най-различни въпроси. Темите обхващат всичко от спорт, обща култура и космос, чак до филми и сериали като един от най-скорошните им куизове, посветен на “Двама мъже и половина”.

 

ул. „Позитано“ 15

088 722 2028

https://barroad66.com/

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес