Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

5 фрази, които никога не трябва да казвате на никого

04 юли 2024, 08:11 часа
Реклама

Думите са "дрехите" на нашите мисли. Те имат огромна сила, затова някои фрази не бива да се казват на никого.

Разрушителната сила, скрита в тях, ще бъде насочена преди всичко не към адресата, а към подателя (към този, който изрича забранените думи). В този случай важи законът: ние сме това, което казваме. Ето защо не е позволено да казвате някои фрази дори на шега.

1. "Дано се разболееш!"

Дори шеговитите пожелания за болест носят много сериозен смисъл. Да не говорим за фрази, които се казват с пълното съзнание за това, което се казва. По правило позволяваме такива думи да се казват на хора, които смятаме за виновни за нещо и заслужаващи такова наказание.

Никой от нас обаче няма право да влиза в ролята на морализатор или съдия. Като изричаме пожелания за болест на някого, ние пожелаваме болест само на себе си. Разбира се, малко вероятно е да отнемем или намалим здравето на някой друг, но да влошим собственото си състояние определено ще успеем.

13 фрази, които използват само хора с висока емоционална интелигентност

2. "Надявам се да загубиш всичките си пари."

Някои хора все още имат представа, че парите развалят. Ако трябва да сме честни, много от нас просто завиждат на онези, които имат повече късмет в този живот. Но не е по силите и възможностите ни е да се разпореждаме с чуждите пари или да пожелаваме на някого бедност.

Обикновено такива речи произнасят хора, които в сърцето си боготворят богатството и завиждат на другите. Те искат успелият съсед или нещастният избраник да "влезе в кожата" на един прост и скромен човек и да разбере какво е това.

Но гневните фрази все още не са направили никого по-беден и преди всичко ще се обърнат срещу самия "доброжелател". Ако не искате да загубите собствените си пари или бизнес, никога не пожелавайте бедност на някого.

3. "Дано езикът ти се развали от такива думи!"

Понякога, в "пристъп на праведен гняв", можем да пожелаем много лоши неща на другите. Или дори да казваме определени фрази на шега. Нищо обаче не омаловажава значението на някои думи, които са най-истинското проклятие. В такъв случай никога няма да сте прави, дори ако човекът, който стои отсреща, е много неприятен.

Помнете, че няма заслужено проклятие и негативната енергия на думите ни със сигурност ще се обърне срещу нас. Ако не искате сами да си докарате болести, избягвайте да си пожелавате много лоши неща. Освен това понякога забранените фрази могат да "ударят" не само собственика, но и най-близките хора, връщайки се в семейството като бумеранг.

Фрази, които подлудяват и най-спокойните мъже!

4. "Мразя те."

Омразата е много силна и опасна емоция, която може да завладее не само ума, но и душата ни. От вътрешните натрупвания на гняв, насочен срещу определен човек, ние самите се разболяваме.

Изразът "гневът разяжда отвътре" не е измислица. Той е доказан факт. Хората, които изпитват омраза, могат да имат сърдечни проблеми и чревни оплаквания. Не са редки случаите, когато страдат от рак.

Изпитването на омраза е просто опасно, както и съобщаването ѝ на собственото ви тяло, което не разбира дали говорите сериозно, или се шегувате. Ако не искате да настроите тялото си за неразположение, избягвайте подобни фрази.

5. "Иска ми се той/тя да умре."

Да желаеш смъртта на някого е най-лошото проклятие от всички. Никога не рискувайте собственото си здраве или здравето на другите членове на семейството. Повярвайте ми, човекът, на когото се казват такива фрази, едва ли ще получи дори хрема, но определено ще си навлечете много лоши неща на главата.

Има такива пожелания, които никога не остават ненаказани. И си струва да ги кажете на глас поне веднъж, неприятностите няма да ви оставят да чакате.

Ивайло Григоров
Ивайло Григоров Отговорен редактор
Новините днес