Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Надежда Йорданова каза възможен партньор ли е ГЕРБ на ПП-ДБ

04 юли 2024, 07:48 часа •
Реклама

ГЕРБ не показаха готовност да продължат напред с реформите, а представиха кабинет, който връщаше България към 2020 г. Политическите сили трябва да седнат и да започнат да говорят, да предложат решения за дълбоките реформи. Ние сме готови да разговаряме с всички партии, готови да реализират реформи - "Възраждане" е е сред тях. Това заяви депутатът от ПП-ДБ Надежда Йорданова пред БНТ. 

Още: Надежда Йорданова: ГЕРБ изгори всички мостове за управление с ПП-ДБ

Според нея ГЕРБ в кампанията изгориха възможните полета за взаимодействие с ПП-ДБ. По никакъв начин не казаха подкрепят ли промените в Закона за съдебната власт, посочи Йорданова. 

По думите ѝ промяна на избирателната система няма да реши политическата криза. Промяната в избирателната система и изкуственото създаване на мнозинство ще сложи похлупак върху дълбоките проблеми и ще избуят в протести. Лесни решения на настоящата решения няма и не трябва да се заблужаваме и да отместваме погледа на хората, призова Надежда Йорданова. 

Нужни са промени в изборния процес

"Не считам, че президентската република е добър вариант. Даването на цялата власт на едно лице съдържа определени опасности, които много лесно могат да бъдат отклонени в авторитарен режим. Промени в изборния процес обаче са нужни, за да върнат доверието на хората, но гръцкият модел не е добро решение", коментира още Надежда Йорданова. 

Тя се оплала от широкия фронт на прокуратурата срещу Закона за съдебната власт и искат връщане на ситуацията отпреди измененията - всемогъщ и недосегаем главен прокурор. 

Още: "Компроматна бухалка": Надежда Йорданова заподозря голяма атака срещу ПП-ДБ

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес