Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Крайният резултат на работата по тази древна карта на интернет е невероятен

05 февруари 2014, 13:14 часа

Графичният дизайнер Мартин Варджик е все още на ниво аматьор, но работата му със сигурност е впечатлила и професионалистите. Неговата страхотна работа по Map of the Internet 1.0 демонстрира неговата представа за това как би изглеждала антична карта на света ако върху нея се наложи историята на интернет.

Реклама

Варджик следва редовно висшето си образование в Словакия, като за проекта си е използвал предимно Photoshop, а за идея е използвал публикувани карти в списания.

„Създадох картата за доста кратък период – три седмици ако трябва да бъда точен“, споделя Варджик. „Най-често работих рано сутрин и ако трябва да съм искрен се забавлявах много.

Неговите карти са замислени и изпълнени много интересно.

„Картата е разделена на две основни части: Източен континент и Древен свят. Върху тях са изобразени софтуерни компании, компании, които произвеждат игри и повечето от сайтовете ориентирани към ежедневието на хората.

Другата част се поделя между Западния континент и Новият свят. Към тях северната част е представена от социалните мрежи, търсачките, сайтове за видео, блогове, форуми.

Към югозападната част са нанесени сайтовете за възрастни и торент сайтовете.

За най-южните части са предвидени неактивни или доста остарели като концепция сайтове и онлайн услуги“, обяснява Варджик.

Той казва още, че не е приключил напълно, като в момента работи по нова версия на този проект, която ще е още по-детайлна, информира Houston Chronicle.

Петър Бонев
Петър Бонев Отговорен редактор
Новините днес