Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Как да си намерим работа с по-добра заплата?

06 август 2022, 17:15 часа
Реклама

Може да е трудно да намерите добре платена работа, но има няколко лесни стъпки, които можете да предприемете, за да увеличите шансовете си да получите по-добре платена позиция. Започнете с проучване на диапазоните на заплатите за желаната от вас длъжност. Това ще ви помогне да определите точната заплата, която искате да носите у дома всеки месец, за да сте доволни. След като изясните желаната си цифра, търсете предложения в този диапазон. 

Ако искате да увеличете шансовете си за наемане - ето нещата, които трябва да направите:

1) Имайте план.

Това означава да знаете какво искате да правите в кариерата си. Какви са вашите дългосрочни цели в кариерата? Какви умения трябва да развиете, за да ги постигнете? Какви други работни ситуации ви харесват и защо? Искате ли да работите в натоварена офис среда или по собствен график? Да знаете какво искате и да сте ясни за целите си ще ви помогне да съсредоточите търсенето на работа и да го направите по-ефективно.

2) Проучете индустрията, в която искате да работите.

Това ще ви помогне да развиете по-добро разбиране на пазара на труда, така че да можете да зададете реалистични очаквания относно вашата заплата и други предимства на работата.

5 негласни правила за интервю за работа относно това как трябва да сте облечени

3) Създайте портфолио.

Вашето портфолио е колекция от всички примери за вашата работа, които се надявате да включите във вашата автобиография и кандидатури за работа. Портфолиото може също да помогне да покажете на потенциалните работодатели, че сте трудолюбив човек, да демонстрира вашите знания и опит и да ви даде възможност да покажете своята личност и креативност.

4) Напишете страхотна автобиография.

Вашата автобиография трябва да е кратка и сбита, като същевременно ефективно подчертава вашите умения, образование и трудов опит. Когато пишете автобиографията си, не забравяйте да следвате внимателно инструкциите на работодателя и да подчертаете съответните умения и опит за позицията, за която кандидатствате. Автобиографиите трябва да включват обективни твърдения, професионално резюме, подходящи умения, образование, опит и професионални асоциации или връзки.

Иван Иванов
Иван Иванов Отговорен редактор
Новините днес