Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Как да оформите овала на лицето с anti-age оцветяване?

09 юни 2024, 13:11 часа
Реклама

С течение на времето се сблъскваме с промени във външния си вид и лицето, изглежда, не остава настрана. Контурите стават по-слабо изразени и кожата губи своята еластичност. За да се преборим с признаците на стареене, ние търсим начини да стегнем кожата си, да изясним контурите на лицето си и, разбира се, да си придадем млад вид. Понякога за това се обръщаме към козметици или отделяме много време за грим с контуриране. Въпреки това, според известния фризьор Джей Бирмингам, тайната на нашия младежки, свеж външен вид може да се крие в една малка, но съществена промяна - цвета на косата.

Най-добрият цвят на косата, за да изглеждате по-стройни и по-млади

Всички знаем за контурирането на лицето с грим, но какво да кажем за цвета на косата? Концепцията за контуриране използва светлина и сянка, за да подчертае определени части от лицето и да направи други по-малко забележими. А използването на същата идея за боядисване на косата може да ви помогне да подчертаете скулите си и да направите лицето си по-слабо.

Тази маска с кафе за лице ще свали няколко години от лицето Ви

Плюс това, същият подход може да направи косата ви да изглежда по-пълна

За да постигнете всички тези ефекти, стилистът препоръчва да използвате многоцветно боядисване в една и съща палитра. Например преходът от студено русо към тъмни нюанси в същата студена гама или от медено русо към топли кестенови кичури.

„Всичко е въпрос на подреждане на нюанси“, подчертава експертът. „За да изглежда лицето ви по-слабо, поставете най-тъмните си кичури по-близо до лицето си. Това ще подчертае скулите и линията на челюстта ви, придавайки на формата на лицето ви допълнителна структура. Ако не харесвате широкото си чело, дръжте корените и бретона си тъмни, а краищата на косата си колкото е възможно по-светли.“

Една от най-подходящите техники за такова „контуриране“ е балеажът, базиран на плавен преход от тъмни корени към светли краища. Много фризьори са съгласни, че такова оцветяване може да скрие масивна брадичка, да направи бузите визуално по-малко закръглени и като цяло да удължи лицето.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес