Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ябълки, банани и още 5 храни, които разпалват страстта

13 октомври 2024, 13:30 часа

В някои случаи сексуалните проблеми могат да бъдат решени с помощта на правилно хранене и по-точно определени храни, които трябва да фигурират в менюто ви.

Как могат да бъдат свързани храната и сексът? Днес ще говорим за храни, които могат да бъдат от полза за вашия интимен живот. Няма значение от кой пол сте, няма значение дали искате да повишите либидото си или искате да удължите половия акт, правилното меню може да бъде решение на дълъг списък от интимни проблеми.

 

Още: Лекар: В тази храна има най-много витамин Д

Диня

Динята е източник на аминокиселината L-цитрулин, която в човешкото тяло се превръща в L-аргинин. И това вещество помага за подобряване на притока на кръв към половия орган и укрепване на ерекцията.

Така че, ако искате горещо продължение на вечерта, нахранете партньора си с диня, преди да е свършил сезонът.

 

Още: Рецепта за здравословен сок: Спанак, джинджифил и канела

Люта чушка

Независимо от сорта, те не само ще бъдат добро допълнение към вашата вечеря, но и ще ви помогнат да запалите страстта по-късно. Капсаицинът повишава сърдечната честота, освобождава ендорфини, подобрява настроението и ускорява процеса на възбуда.

 

Ябълки

Още: Седемдневен режим с месен бульон: Какво се случва с тялото

Ябълките можете да намерите в нашите магазини на достъпни цени почти през цялата година. Този ефект се дължи на съдържанието на кверцетин в ябълките- този флавоноид ви прави по-издръжливи.

Кверцетинът също така потиска производството на хормона на стреса кортизол, което също ще ви помогне да се отпуснете по-добре след тежък ден и да се заредите с игриво настроение.

 

Джинджифил

Джинджифилът си пасва идеално, както с различни ястия, като месо и риба. Също така идеално допълва десерти.

Джинджифилът подобрява притока на кръв и укрепва артериите. Това не само е много полезно за сърцето, но и помага в любовните отношения.

 

Сьомга

Мислите какво да сготвите за романтична вечеря? Съветваме ви да се насочите към рецепти със сьомга. Този вид риба е с високо съдържание на омега-3 мастни киселини, които насърчават производството на азотен оксид. Благодарение на това, сьомгата помага за подобряване на ерекцията.

Освен това, учените твърдят, че средиземноморската диета, важна част от която е мазната риба, подобрява сексуалната функция при жените.

 

Банани

Бананите трудно могат да се нарекат екзотични плодове, въпреки че не се отглеждат по нашите ширини. Те съдържат калий. Този минерал помага за намаляване на крампи и мускулни спазми. Калият понижава кръвното налягане и насърчава притока на кръв към гениталиите, което помага на мъжете и жените да се наслаждават повече на секса.

 

Овесени ядки

Какво е секси в овесената каша, бихте си помислили? Въпреки това, всъщност тази зърнена култура е богата на аминокиселини, които могат да помогнат за предотвратяване на еректилна дисфункция.

Овесената каша помага и за понижаване на нивата на холестерола в кръвта.

 

Чесън

От една страна, яденето на чесън преди среща може да не е най-добрата идея: специфичната миризма може да развали целувките.

Чесънът помага да се отървете от атеросклеротичните плаки, включително тези, които се образуват в артериите, водещи до пениса, така че не се отказвайте от чесъна.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес