Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Храните, които повишават либидото

07 май 2024, 07:45 часа

Много от нас понякога изпитват проблеми с либидото. При мъжете те се изразяват в намаляване на потентността, а при жените - в липса на желание. Не е необходимо да се отказвате от интимността, просто преразгледайте диетата си.

Намаленото сексуално желание се появява по няколко причини: здравословни проблеми (например с щитовидната жлеза), стрес, безсъние, умора и други психологически фактори. Първото нещо, което можете да направите, е да се опитате да възвърнете желанието си, като нормализирате ежедневието си и храните.

Струва си обаче да разберете, че повишаването на либидото е възможно само ако редовно разнообразявате хранителния си режим. Трябва също така да се има предвид, че не всички продукти, които увеличават желанието при мъжете, ще повлияят на жените. Това, което ще има благоприятен ефект върху потентността, може да предизвика обратен ефект в женския организъм.

Но има универсални продукти, те влияят еднакво добре на либидото както на мъжете, така и на жените. Разгледайте ги по-внимателно, може би в тях ще видите идея за днешната вечеря?

Храни, които повишават либидото при жените и мъжете

Сушени плодове (сини сливи и кайсии). Важно е да се прецени, защото тези афродизиаци имат малък страничен ефект - подобряват храносмилателната система, което означава, че вечерта може да не завърши много романтично.

8 храни, които повишават либидото

Горчив шоколад. Чудесно допълнение към вечеря на свещи. Можете да го консумирате в чист вид или да го използвате за приготвяне на фондю. Потапянето на ягоди в шоколад дори изглежда вълнуващо, а представете си как се отразява на либидото ви.

Морски дарове. Докато мъжете могат да се наслаждават на всички видове морски дарове, жените трябва да се насочат към водораслите и стридите.

Пъдпъдъчи яйца. За мъжете е по-добре да ги ядат сурови, а добавянето им към салата ще е идеално за жените.

Продукти, които повишават либидото при мъжете

Червеният и черният хайвер са много полезни за силния пол. Микроелементите, съдържащи се в този продукт, не само повишават нивата на тестостерона, но и карат сперматозоидите да се движат по-активно, което увеличава вероятността от зачеване.  

Банани. Плодът е богат на калий, а този микроелемент има благоприятен ефект върху мускулите.

Ядки и зелени зеленчуци. Класическа комбинация от продукти, които повишават потентността при мъжете. Всъщност ефектът от консумацията на ядки и зелени зеленчуци е налице, но той е силно надценен от медиите и телевизията.

Най-добрите храни за високо либидо

Сексолозите съветват да се избират продукти, обогатени с цинк (тиквени семки, говеждо месо, зърнени храни и сирена). Именно този микроелемент ви кара да произвеждате повече тестостерон - хормонът, отговорен за либидото.

Продукти, които повишават либидото при жените

Женшен. Коренът от женшен е един от най-силните афродизиаци за жени, но не е лесно да се намери, затова можете да използвате билки с подобни свойства, като например лимонова трева. Но ако все пак успеете да намерите женшен, трябва да знаете, че възбуждащият му ефект не е наличен веднага, ефектът се забелязва едва след седмица редовна употреба.

Лют червен пипер. При консумацията на този продукт в организма се отделят ендорфини и се повишава сърдечната честота, такава реакция на организма мозъкът възприема като възбуда и дава команда за активни действия. Но бъдете внимателни, пикантната храна е противопоказана за хора, които имат проблеми със стомаха.

Ивайло Григоров
Ивайло Григоров Отговорен редактор
Новините днес