Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Грешките, заради които косата ни пада, когато я решем

10 март 2022, 11:00 часа

Не започвайте от скалпа

Повечето хора мият и косата си след душ, но това, което не осъзнават, е, че мократа коса е особено уязвима, което прави много по-важно да бъдете нежни и да се сресвате правилно. Започването от скалпа може да доведе до накъсване, къдрене и щети! Като начало, четките и гребените са предназначени да се използват върху косата, а не върху скалпа. Те могат да надраскат, да причинят дразнене и да повлияят негативно на скалпа. Четкането от скалпа надолу също може да причини накъсване, което може да направи косата тънка. Отделете малко време, за да помислите колко коса се опитвате да прекарате през гребена си наведнъж. Ако започнете да се разресвате от горната част на косата си, е вероятно да заплетете повече възелчтата си вместо да ги премахнете.

Стимулирайте косата си с бира! Работи безотказно

Бъдете нежни – особено около линията на косата

Вече знаете, че е важно да бъдете нежни към косата – особено когато е мокра – но когато става въпрос за линията на косата ви, това е още по-критично. Тези косми са по-фини и по-деликатни. Освен това, това е областта, с която повечето хора са склонни да се суетят най-много, така че е супер податлива на накъсване.

Започнете с краищата си

Правилният начин за разресване на мокра коса, за да избегнете увреждане? Започнете от краищата си и постепенно – участък по участък – продължете към корените. Когато сресвате косата отдолу нагоре, работите с по-малко повърхност за разплитане наведнъж. Това ви позволява внимателно да облекчавате всички преплетени косъмчета, които откриете, докато вървите надолу. След като стигнете до скалпа, ще бъде много по-лесно – тъй като средната част и краищата вече ще са без възли – което означава по-малко причиняващи щети дърпане и дърпане.

Използвайте балсам като не отмивате изцяло

Формулата, която не се отстранява, е чудесна за подхранване и изглаждане на участъци от кутикулата, които се нуждаят най-много от хидратация. Оставете малка част да остане върху косата ви, без напълно да отмивате. 

Кога е най-добре да се къпем – сутрин или вечер?

Не увивайте косата си в кърпа

Начинът, по който изсушавате косата си, има значение! Увиването на косите в памучна кърпа или тюрбан може да доведе до допълнително заплитане на възли, което ви принуждава да бъдете още по-агресивни при разресване. Решението? С помощта на кърпа внимателно изстискайте излишната влага. Напръскайте с малко грижа за лесно разресване и започнете да решете.

Източник:   https://www.rd.com/list/hair-combing-mistakes/

Петя Панова
Петя Панова Отговорен редактор
Новините днес