Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ето защо да си похапвате яйца по-често

19 декември 2021, 12:27 часа
Реклама

1. Богати са на мастни киселини!

Ненаситените мастни киселини са тези киселини, от които тялото ви има нужда. Омега-3 е една от тях и се съдържа в яйцата. Това е киселината, която подхранва мозъка и е изключително полезна, както и за ретината на окото. Кой не желае да подобри мозъчната функция и тази на очите? Тези киселини са полезни и за децата и бременните жени. Те съдържат и арахидонова киселина, която спомага за развитието на мускулните влакна.

2. Прекрасен източник на протеин

Съдържайки 6 грама протеин, те са много подходящи за хора, които не желаят да се хранят с месо. Аз не се чувствам много комфортно, докато се храня с месо, защото все трябва да го дъвчеш и предъвкваш, докато стане годно за поглъщане и затова предпочитам да се нахраня с порция бъркани яйца, които ще доставят нужния протеин.

3. Яйцата съдържат лутеин

Тъмният цвят на жълтъка на яйцето дава индикация, че в него се съдържа лутеин, за който се вярва, че предпазва очите от оксидативен стрес, които причинява много болести, като Алцхаймер и Паркинсон, сърдечна недостатъчност, атеросклероза и шизофрения. Консумацията на лутеин води до предпазване от макуларна дегенерация и катаракт. Аз искам да предпазя очите си и затова ще продължа да се храня с яйца.

ДОЧЕТЕТЕ ТУК!

Надежда Георгиева
Надежда Георгиева Отговорен редактор
Новините днес