Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ето какво да изключите от менюто, за да премахнете мазнините по корема

14 април 2023, 14:00 часа

За да се отървете от мазнините по корема, трябва да забравите за десертите и сладкишите. Ако решите да се борите с мазнините по корема, тогава ще трябва да обявите война на определени храни.

Най-лошите врагове

Някои продукти са най-лошите врагове на вашата хармония и плосък корем - сигурна е диетологът Олга Федорова. И по пътя към вашата цел ще има много такива врагове.

Първият и основен враг са сладкишите. Те съдържат много брашно, което подпомага появата на мазнини.

„Така че трябва да забравите за хляба, кифличките, пайовете и тортите“, съветва Федорова, „сладкишите съдържат прости въглехидрати, които бързо напускат тялото и човек отново е привлечен да яде още нещо.

Друг лош враг на плоския корем е захарта. Ако обичате сладкото, заменете захарта с мед, съветва диетолог. Останалата захар, която се намира в много продукти от супермаркета, включително соковете от опаковка, ви е достатъчна. Солта също трябва да бъде изоставена - тя задържа течност в тялото, което причинява отоци.

Диета за отслабване: Кои храни ви пречат да се отървете от наднорменото тегло?

Отслабнете

По-малко картофи, грис и бял полиран ориз, иначе няма да видите красива фигура.

Диетологът ми позволи да се почерпя с млади картофи, сварени в кората, но без сол. Във всички останали случаи нишестето ще увеличи талията ви.

Откажете се от грис, тъй като мазнините му ще започнат да растат скокообразно и поне намалете консумацията на ориз, той съдържа нишесте, което е вредно за фигурата.

Между другото, бананите и гроздето също могат да бъдат записани като най-лошите врагове на фигурата, тези продукти допринасят за образуването на мазнини по корема.

И не се опитвайте да ядете мюсли и инстантни зърнени храни за закуска. Те съдържат прости въглехидрати, което означава, че вече сте си спечелили допълнителни сантиметри в талията.

Диета за отслабване: Кои храни ви пречат да се отървете от наднорменото тегло?

Без наденица, без бира

Мазното месо и бульонът са с високо съдържание на холестерол, което увеличава мазнините по корема. Бирата също влияе не по най-добрия начин за намаляване на талията.

И като цяло, ако искате бързо да намерите фигурата на мечтите си, откажете се от колбаси, майонеза, консерви. „Тези храни пречат на стомаха да бъде плосък, защото са наситени с нездравословни мазнини“, казва Федорова.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес