Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Двата най-големи позитива на това да сте на 40

28 юни 2021, 13:35 часа
Реклама

Най-големият проблем както за жените, така и за мъжете е осъзнаването на цифрите. Защо има прословутата криза на средната възраст от четиридесет, четиридесет и пет? По правило много хора не могат да отговорят сами на този въпрос - защото са обзети от емоции.

Хормоналните промени в тялото се добавят към емоциите и всичко това наистина се превръща в класическа криза, когато просто чувствате, че сте скапани - наистина сте скапани и не можете да си обясните защо. Всичко, което ни се случва, има свои физически, химични, психологически обяснения, всичко има научна основа.

1. На 40 години вече разбирате много

И ако говорим за външен вид и красота, тогава, първо, разбирате, че на тази възраст можете да изглеждате точно така, както искате. Можете да се грижите за външния си вид, здравето си, диетата си, всичко, което пряко влияе на външния ви вид, и да го правите, както сметнете за добре. Тоест, на 40 все още можете да изглеждате така, че всички да припаднат от външния ви вид и това е страхотна възраст за това - защото действителната възраст все още не се вижда.

2. Намирате вътрешна хармония

Но е препоръчително да се започне не когато всички проблеми се събудят в главата ми, дори от последната зима. По-добре да започнете отрано. Винаги, когато има важни сътресения в живота, трудни събития - правете си бележки в полетата. Това се нарича израстване. Защото, ако не направите това и не работите върху грешките, то просто ще останете в същата криза. Опитайте се постоянно да забелязвате нещо в себе си. Това е първият съвет. Вторият съвет е никога да не спирате да се развивате. Четете, интересувайте се, навлизайте във всичко интересно, бъдете любознателен човек. За мен това е по-голям двигател от получаването на още осем висши образования на 35-годишна възраст. Просто се интересувайте от всичко, в което искате да знаете. И третият съвет - в определен момент на вътрешна зрялост все пак си позволете тази невероятна свобода, толкова удивителна и така осъдена от нашето общество: прочистете живота си от токсични хора.

Гергана Йорданова
Гергана Йорданова Отговорен редактор
Новините днес